Пт, 2024-10-18, 04:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
Про деталі планування вбивства мовознавиці Фаріон правоохоронці розповіли
Інші останні Кримінальні новини

Правоохоронці розповіли про деталі планування вбивства Ірини Фаріон. Зокрема, на місці вбивства була знайдена спортивна гільза, а не бойова.

Про це стало відомо із брифінгу.

Правоохоронці встановили, що куля, знайдена на місці вбивства, була небойовою та надійшла до України у 2017-2018 роках.

Наразі встановлюється, де вона була виготовлена.

Окрім цього, під час розслідування правоохоронці опитали 900 свідків, а підозрюваний чекав на Фаріон близько двох годин, не сходячи з місця;

Хлопець приїхав до Львова 9 липня, а під час свого перебування у місті змінив три квартири. З Дніпра до Львова йому надходила посилка «Новою Поштою», в якій він отримав панамку та інші речі.

Також правоохоронці встановили та опрацювали понад 80 людей, схожих на вбивцю, а за однією з версій слідства до інциденту причетна росія.

У телефоні підозрюваного виявили книгу «Секретні інструкції кдб та ЦРУ», наразі правоохоронці перевіряють інформацію про приналежність підозрюваного до неонацистського руху, центр якого зосереджений у росії.

Ще підозрюваний у вбивстві Фаріон підготував лист на випадок невдачі.

Раніше повідомлялося, що ввечері 19 липня у Львові невідомий чоловік стріляв у громадську діячку та мовознавицю Ірину Фаріон. Також було відомо, що її госпіталізували, а пізніше – прооперували. Медики розповіли, що постраждала – у важкому стані.

На резонансну подію відреагував президент Володимир Зеленський. Він зазначив, що про пошуки нападника доповідають глава МВС та СБУ.

Пізніше стало відомо, що Ірина Фаріон померла у лікарні від отриманих травм через поранення в область голови.

Кримінальне провадження щодо замаху на громадську діячку Ірину Фаріон, яка 19 липня померла в лікарні від травм після поранення, було перекваліфіковане на умисне вбивство.

У Львові суд обере запобіжний захід підозрюваному у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон. Прокурори хочуть клопотати про його арешт строком на два місяці без можливості внесення застави.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 280 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]