Ср, 2024-10-16, 02:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Жовтень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Весь Архів новин

00:00
Про новий успіх України та провал рф на тлі війни заявила Німеччина
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Німецький Бундесвер офіційно підтвердив, що фіксує суттєвий прогрес у наборі нових солдатів в Україні.

За словами представників армії Німеччини, вони помітили значне зростання кількості призовників ще з весни 2024.

"Ми маємо уявлення про цифри українського набору. І вони значно зросли з весни, а саме в п'ятизначному діапазоні, — виступив з заявою з цього приводу Крістіан Фройдінг, очільнкик спеціального штабу з питань України у Федеральному міністерстві оборони.

Окрім того, Сили оборони України нарешті почали отримувати більше боєприпасів.

Артилерійська перевага росіян вже не така велика, як навесні; вона зменшилася з восьми до одного до приблизно трьох до одного", — наголосив Крістіан Фройдінг.

Як повинна працювати мобілізація в Україні

Свою думку з цього приводу озвучив ветеран ЗСУ, захисник Донецького аеропорту Дмитро “Івіч” Вербич.

Він нагадав українцям про те, що чоловіки та жінки, які наразі тримають оборону на фронті, не можуть займатися цим вічно.

"Якщо ми всі зараз не зберемося, то дуже висока вірогідність, що держава перестане існувати, що нам всім доведеться їхати звідси, хто ідентифікує себе як українець. А всім поїхати швидше за все не вийде. Це все треба пояснювати, а не розповідати, що все якось порішається", — підкреслює Вербич.

“Івіч” також наголошує, що бентежитися через те, що в когось травмується психіка через мобілізацію, безглуздо, адже з огляду на те, що чинить в Україні злочинна армія рф, психіка більшості і так вже значною мірою травмована.

За даними Financial Times, після початку повномасштабного вторгнення росії в 2022 році Україна заборонила експорт товарів військового призначення, щоб забезпечити власну армію необхідним озброєнням.

 Однак наразі Україна розглядає можливість зняття цієї заборони, оскільки уряду бракує коштів для закупівлі всіх необхідних видів озброєння, зокрема дронів, та інвестування в дослідження і розробки.

Як зазначає видання, дозвіл на експорт надлишкової військової продукції може стати способом залучення інвесторів у галузь.

 Це може принести українським виробникам зброї до 20 мільярдів доларів прибутку, що, в свою чергу, дозволить збільшити внутрішнє виробництво для потреб армії, — зазначає видання.

Гендиректор компанії "Укрспецсистем" Дмитро Хасапов наголосив, що українські військові відчувають "колосальну" нестачу дронів, а його компанія не отримує достатньо державних замовлень, щоб повністю залучити свої виробничі потужності.

Що відомо про успіхи України у виробництві БпЛА

За словами Володимира Горбуліна та Валентина Бадрака, з 2015 по 2023 рік кількість розробників та виробників безпілотників в Україні зросла з 30 до 200 підприємств.

Вони зазначили, що війна росії проти України з 2014-го спричинила "вибухове зростання" кількості оборонних розробок та оборонних виробництв.

У 2015 році розробками та виробництвом безпілотних авіаційних комплексів (БАК) займалися понад 30 підприємств, а для армії закуповувалася продукція п'яти-семи фірм, водночас у 2023 році їхня кількість зросла вже до 200.

На початку 2024 року у Силах оборони було 62 типи безпілотних авіакомплексів, а у серпні цього року командувач новостворених Сил безпілотних систем ЗСУ Вадим Сухаревський заявив уже про 170 видів БАК.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 114 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]