Ср, 2024-05-08, 13:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:05
Процедуру ліквідації державних ЗМІ розпочав уряд Польщі
Інші останні Телевізійні новини

Міністр культури Польщі Бартломей Сенкевич підписав розпорядження про ліквідацію державних медіа після того, як президент Анджей Дуда наклав вето на закон про держбюджет, який передбачав кошти на їхнє фінансування. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

"У зв'язку з рішенням президента Республіки Польща про припинення фінансування громадських засобів масової інформації, я ухвалив рішення про ліквідацію компаній Telewizja Polska S.A., Polskie Radio S.A. та Polska Agencja Prasowa S.A.", - заявив Сенкевич.

Ці компанії управляють суспільним мовником TVP, радіо «Польське радіо» та інформаційним агентством PAP відповідно.

Міністр пояснив, що процедура ліквідації дозволить забезпечити функціонування компаній, провести реструктуризацію і запобігти звільненням.

Конфлікт навколо державних ЗМІ розпочався через те, що за попередньої влади вони стали засобами пропаганди правлячої партії «Право і справедливість». Після того, як до влади прийшов новий Кабмін Дональда Туска, він позвільняв керівництво Польського телебачення, Польського радіо та Польського агентства преси. У відповідь на це президент Анджей Дуда, який є представником партії «Право і справедливість» заблокував новий держбюджет, у якому 3 млрд злотих виділялося на державні ЗМІ, заявивши, що не хоче фінансувати «незаконно захоплені громадські засоби масової інформації».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 359 | Додав: admin | Теги: ЗМІ, уряд, ліквідація, Польща | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]