Пт, 2024-04-19, 13:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:52
Пройшли акції на підтримку Олега Сенцова - 3 роки за ґратами
Інші останні Надзвичайні новини

Сьогодні в Києві пройшла акція на підтримку українського режисера Олега Сенцова. Його арештували 3 роки тому в окупованому Криму.

Активісти тримали портрети Сенцова, Олександра Кольченка та Олексія Чернія, арештованих у його справі. повідомляє Lb.ua.

В акції взяла участь сестра Сенцова Наталія Каплан та інші родичі політв'язнів.

У соцмережах запустили акцію під хештегом #пораотпускать. Зібрали вислови відомих режисерів і акторів на підтримку Олега Сенцова та інших затриманих.

У ніч на 11 травня 2014 року в Сімферополі ФСБ Російської Федерації затримала українського кінорежисера, сценариста й учасника Майдану Олега Сенцова. Його звинуватили у підготовці організації терактів. Олега Сенцова оголосили керівником групи "Правого сектора". Такі показання дали невідомі особи. Відсутність прямих доказів у цих обвинуваченнях викликала міжнародний резонанс. Після затримання режисера запроторили до московського СІЗО "Лефортово". Згодом ув'язнили. Пізніше затримали нібито ще одного учасника "Правого сектора" Олександра Кольченка - українського анархіста, антифашиста, громадського активіста.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 690 | Додав: adminA | Теги: підтримка Олега Сенцова, 3 роки за ґратами, акції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]