Чт, 2024-03-28, 21:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:15
Путін про дружину: не вінчані ми; про Сталіна - атомну бомбу не кидав
Інші останні Новини російської федерації

Недавня новина про розлучення Володимира і Людмили Путіних дала поживу для міркувань на кілька днів. Оголосивши про це на балеті "Есмеральда" в Кремлівському палаці, колишнє подружжя більш не давало жодних коментарів. В інтерв'ю виданню Russia Today під час відвідин нової студії телеканалу президент розповів, що шлюб розпався за обопільним бажанням, і зазначив, що він не мав релігійного аспекту, тобто був невінчаний, передає NEWSru.com.

Глава російської держави нагадав, що він і його дружина Людмила ухвалили рішення повідомити про розлучення, бо "сказати прямо і чесно" - правильний спосіб поведінки. "Це набагато більш правильна поведінка, ніж щось приховувати", - вважає Путін. "Що стосується релігійного боку справи, то його не існує, тому що ми ніколи не вінчалися", - додав він.

Проте в недавньому інтерв'ю телеканалу "Дождь" Ксенія Собчак розповіла, що шлюб Путіна насправді було скріплено у церкві. "Шлюб Володимира Володимировича та Людмили Олександрівни скріплений у церкві, вони вінчалися", - сказала Собчак. На її думку, саме тому розлучення президента може викликати питання.

"Розлучення Володимиру Володимировичу був дуже незручне через іншу дуже важливу ​​причину. За останні роки ми бачили, як він усвідомлено будував патріархальне суспільство в Росії, побудоване на сімейних цінностях, на православних цінностях. Як сьогодні це буде корелюватися з позицією патріарха Кирила?" - ставить питання Собчак.

Володимир і Людмила Путіни перебували у шлюбі майже 30 років: їхнє весілля відбулося 28 липня 1983 року. У них є дві дочки - Марія 1985 року народження і Катерина 1986 року народження. Сімейне життя президента РФ оточене ореолом загадковості, бо родина Володимира Путіна не любить публічності.

Путін після розлучення переключився на відносини зі США

Відносини зі Сполученими Штатами та зарубіжна політика Росії стали основними темами інтерв'ю з Володимиром Путіним. Президент Росії, відповівши на запитання про розлучення, перейшов до російсько-американських відносин. Він заявив, що США підтримують російську опозицію, і назвав це неправильним.

"Наша дипломатична служба не співпрацює активно з "Оккупай Уолл-стріт", а ваша дипломатична служба активно взаємодіє і їх (російських опозиціонерів - ред.) безпосередньо підтримує. На мій погляд, це неправильно, тому що дипломатичні служби країни покликані налагоджувати відносини між державами, а не занурюватися у внутрішньополітичні справи", - заявив Путін, відповідаючи на запитання американського журналіста.

Путін пояснив, що слід робити, коли опозиція діє поза рамками закону: "Держава зобов'язана в інтересах більшості застосовувати законні засоби для того, щоб усіх вивести на законодавче поле".

"Це в Штатах так відбувається. І так само відбувається у нас. Правда, нас за це критикують. А коли в Штатах так відбувається, це вважається нормою. Ну, це так звані "подвійні стандарти". Ми до цього звикли вже і вже мало на це звертаємо уваги", - додав президент РФ.

Після таких заяв Путін вирішив заглибитися в історію і з'ясувати, чим Росія зі США схожі, а в чому докорінні відмінності. Президент навіть злегка занурився у філософію, розмірковуючи про менталітет людей двох країн. Почав Путін з відмінностей і нагадав, що США, які народилися "як фундаментальна демократія", ознаменували свою появу великомасштабною етнічною чисткою, і порівняв це зі знищенням Карфагена римлянами. Він також нагадав про рабство, наслідки якого "сидять, напевно, досі в душах і серцях людей".

Потім Путін раптово перемістився в часи Другої світової війни. Він висловив упевненість, що Йосип Сталін, який хоч і був тираном і диктатором, не став би застосовувати в 1945 році ядерну зброю проти фактично поваленої Німеччини. США ж, нагадав президент, завдали ядерних ударів по неядерній державі - Японії.

"Сьогодні ми дізналися про Сталіна більше, ніж раніше про нього знали. Раніше це був диктатор, тиран. Але я дуже сумніваюся, щоб Сталін навесні 45-го року, якщо б у нього була атомна бомба, застосував би її проти Німеччини. У 1941-1942 роках, коли стояло питання про життя або смерть держави, можливо, він і застосував би. А в 45-му, коли вже противник, по суті, здавався, і шансів у нього жодних не було, - я сумніваюся. А ось американці застосували проти Японії, що зазнала поразки, причому проти неядерної держави", - зазначив Путін.

Та все ж таки, на думку президента Росії, між двома країнами немає фундаментальних ідеологічних суперечностей. А багато розбіжностей виходять лише з відмінностей у менталітеті. Він заявив, що американці, жителі однієї з найпотужніших, розвинених і успішних держав, змогли досягти цього завдяки природженому індивідуалізму. А російські люди, навпаки, колективісти. Ймовірно, це сильно допомагає нашій державі, вважає очільник РФ.

"У нас ідеологічних суперечностей на сьогодні практично немає. У нас є фундаментальні культурологічні. В основі американської самосвідомості лежить індивідуалістична ідея, в основі російського - колективістська", - сказав Володимир Путін. Він додав: "Зрозуміти одне одного досить складно, але можна".

Між Росією і США великі відмінності, але "це нормально, коли люди з такими великими відмінностями сповнені рішучості шукати шляхів, які допомагають розуміти одне одного". "І мені видається, що у нас немає іншого вибору. Адже невипадково в критичні моменти новітньої історії Росія і США об'єднувалися. Протистояли одне одному, а коли грім грянув, об'єднувалися. Нам потрібно на це звертати увагу, перш за все", - примирливо заявив Володимир Путін.

Путін про інші зарубіжні країни

За заявою президента РФ, Іран дотримується всіх міжнародних вимог, пов'язаних з ядерною програмою. "Те, що Іран дотримується правил у цій сфері, у мене сумнівів немає. Тому що немає жодних доказів, які свідчили б про протилежне", - сказав він.

Президент додав, що остання доповідь МАГАТЕ також вказує, що Іран дотримується взятих на себе зобов'язань. Путін підкреслив, що Іран має повне право на мирну ядерну програму, і Росія готова продовжити співпрацю з ісламською державою в цій сфері.

Іншою країною, про яку висловився президент, стала Сирія. Володимир Путін висловив надію, що останні мирні ініціативи, включаючи російсько-американську ініціативу про скликання міжнародної конференції, дадуть шанс до врегулювання ситуації в Сирії.

"Я дуже сподіваюся на те, що ті ініціативи, які були висунуті і президентом Єгипту - ми з ним недавно зустрічалися в Сочі і він запропонував більш активну участь країн регіону, ініціатива прем'єр-міністра Великобританії, який сказав, що необхідно підключити більш активно постійних членів РБ ООН, і ініціатива міністерства закордонних справ Росії й держдепартаменту США - те, над чим ми зараз всі разом працюємо, - що ось ця спільна робота дасть, нарешті, шанс, для врегулювання в країні", - сказав Путін.

Також глава російської держави торкнувся російсько-грузинських відносин. На його думку, співпраця спецслужб РФ і Грузії може стати першим кроком до безвізового режиму. "Якщо ми справді будемо працювати спільно в боротьбі зі злочинністю, з терором, то тоді це можливо", - сказав Путін.

Президент поспішив запевнити: "Ми хочемо співпрацювати з Грузією, хочемо працювати з Грузією, хочемо відновити відносини в повному обсязі". "Повторюю: якщо ми зможемо налагодити таку роботу у сфері правоохоронних органів, спеціальних служб - це буде першим кроком до того, щоб відновити безвізовий режим", - сказав президент РФ.

Путін про електронну розвідку, прослуховування телефонів і закони

На думку Володимира Путіна, електронна розвідка здійснює контроль за громадянами і організаціями, що є цілком запитаною і обґрунтованою функцією, але, за словами президента, ці дії повинні регламентуватися законом. У Росії ж, запевнив президент, не можна просто так взяти і прослухати чийсь телефон.

"Ми завжди знали, що електронна розвідка займається контролем за громадянами, за організаціями. В умовах боротьби з міжнародним тероризмом це набуває глобального характеру, і в цілому такі методи роботи затребувані", - сказав він.

"Не можна просто прослухати телефонну розмову, припустимо, в Росії - це я точно можу сказати - без відповідної санкції суду, - сказав Путін. - Зрештою, так має відбуватися в цивілізованому суспільстві у боротьбі з тероризмом з використанням будь-яких сучасних технічних засобів".

"Якщо це робиться в рамках закону, який регламентує правила поведінки спеціальних служб, - це нормально. Якщо це робиться поза рамками закону, то це погано", - поділився своєю думкою президент РФ.

Путін висловив свою позицію, відповідаючи на запитання журналістів про прийнятність державного контролю електронної інформації. Минулого тижня стало відомо, що Агентство національної безпеки (АНБ) США має прямий доступ до серверів Google, Facebook , Apple і інших американських інтернет-гігантів. На думку журналістів, АНБ реалізує секретну програму під назвою Prism, що дозволяє збирати матеріали про користувачів Інтернету і прослуховувати телефонні переговори абонентів операторів стільникового зв'язку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 1069 | Додав: nowyny | Теги: Сталін, Путін, дружина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]