Чт, 2024-04-18, 22:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:44
Путін з Януковичем будуть говорити про повноцінне співробітництво
Інші останні Політичні новини

У ході переговорів президентів Росії і України Володимира Путіна і Віктора Януковича планується розглянути питання, пов'язані із забезпеченням стійкої динаміки зростання економічного співробітництва, повідомляє в неділю, 3 березня, прес-служба президента Росії, передає Інтерфакс-Україна.

"Президенти продовжать діалог про можливе підключення України до інтеграційних процесів на євразійському просторі - до Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану і ЄЕП", - заявили у Кремлі.

З урахуванням зберігаються розбіжностей у підходах щодо деяких аспектів співпраці в газовій сфері (ціноутворення і обсяг закуповуваного Україною газу) сторони продовжують вести роботу з розвитку договірно-правової бази на цьому напрямку.

"Передбачається також розглянути питання взаємодії в атомній енергетиці в контексті інтеграції атомних енергопромислових комплексів Росії і України відповідно до Меморандуму між ДК "Росатом" і Міненергетики України, підписаним 12 липня 2012 року в Ялті", - повідомляють в Кремлі.

Зовнішньополітична координація Москви і Києва в справі забезпечення регіональної стабільності та безпеки, у тому числі в питаннях сприяння Придністровського врегулювання, набуває нового звучання в контексті головування України в ОБСЄ в цьому році.

Традиційно серйозну увагу президенти Росії і України приділяють питанням просування культурно-гуманітарних зв'язків. "Великими подіями тут покликані стати спільні святкування 1025-річчя Хрещення Русі в 2013 році і 200-річного ювілею Т.Г.Шевченка в 2014 році", - повідомляють в прес-службі.

Раніше повідомлялося, що до 200-річної річниці з дня народження Тараса Шевченка в уряді готують масштабну програму святкування. Очікується, що в урочистих заходах з нагоди ювілею Кобзаря візьмуть участь і Росія, і країни СНД.

Довідка

У 2012 році Путін провів переговори з Януковичем, що перебував 19-20 березня в Росії з робочим візитом. Наступна зустріч лідерів двох країн відбулася в Москві 15 травня. 12 липня в Ялті під головуванням президентів пройшло п'яте засідання Російсько-Української міждержавної комісії.

Путін і Янукович підписали Декларацію про зміст російсько-українського стратегічного партнерства, Спільну заява з питань делімітації морських просторів в Азовському і Чорному морях, а також у Керченській протоці.

Путін зустрічався з Януковичем у ході його робочих візитів в Сочі (25 серпня) і Москву (22 жовтня). 5 грудня 2012 пройшла коротка бесіда глав держав на "полях" саміту СНД в Ашхабаді.

Росія - головний торговельний партнер України (30% в загальному обсязі українського товарообігу в 2012 році). Україна посідає перше місце серед торговельних партнерів Росії на просторі СНД (українська частка зовнішньоторговельного обороту Росії - 5%). Товарообіг в 2012 році склав 45 млрд доларів (у 2011 році - 50,6 млрд доларів).

У структурі російського експорту на Україну в 2012 році основними товарними групами були: мінеральні продукти; продукція хімічної промисловості; машини, обладнання та транспортні засоби; метали та вироби з них. На частку цих товарів довелося 94% російського експорту на Україну на загальну суму 27 млрд доларів.

Структуру імпорту Росії з України в 2012 році формували в основному п'ять товарних груп, поставки по яких склали 91% усього імпорту на суму 18 млрд доларів. Серед них: машини, устаткування і транспортні засоби; метали та вироби з них; продовольчі товари та сільськогосподарську сировину; продукція хімічної промисловості; мінеральні продукти.

Спостерігається позитивна динаміка російських інвестицій в українську економіку (накопичених інвестицій у 2012 році - понад 1 млрд доларів у порівнянні з 869 млн доларів в 2011 році). Зростають і українські інвестиції в російську економіку (за січень-вересень 2012 року - 427 млн ​​доларів у порівнянні з 215 млн доларів за 2011 рік).

Росія продовжує залишатися провідним постачальником ядерного палива на українські АЕС. Опрацьовуються питання спільного спорудження енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС.

Велика увага приділяється реалізації стратегічного інфраструктурного проекту з організації в Кіровоградській області України виробництва ядерного палива за російськими технологіями.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: янукович, повноцінне співробітництво, Путін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]