Сб, 2024-04-20, 07:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:44
Раді Томенко запропонував висловити недовіру Нацраді з телерадіомовлення
Інші останні Офіційні новини

Комітет з питань свободи слова та інформації запропонував Верховній Раді висловити недовіру Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Про це заявив голова комітету з питань свободи слова та інформації, депутат від "Батьківщини" Микола Томенко, повідомляє прес-служба нардепа.

За його словами, в середу, 6 березня, його комітет розглядав питання звіту Нацради за 2012 рік.

"За результатами дискусії, яка мала місце в комітеті, відбулося голосування, за яким більшість із присутніх членів комітету вирішила не приймати звіт Нацради", - цитує Томенка його прес-служба.

"Аргументами на користь цього рішення стали непрозорі і заангажовані рішення Нацради щодо цифрового мовлення, відсутність підтримки в розвитку FM-мережі Національної радіокомпанії та обласних радіокомпаній, нереагування на порушення законодавства щодо спонсорства і реклами алкогольних напоїв і т.д.", - йдеться в заяві.

"Проти" прийняття звіту проголосували Олександр Абдулін, Микола Княжицький, Рустам Рауп, Ігор Мірошниченко, Микола Томенко. Два народні депутати, Олена Бондаренко і Микола Баграєв, голосували за прийняття звіту. Народний депутат Олена Кондратюк утрималася від голосування, а депутати Юрій Стець і Олександр Голуб не брали участі в голосуванні", - додали в прес-службі.

Водночас Томенко зазначив, що рішення комітету про недовіру має рекомендаційний характер, остаточне рішення ухвалить Верховна Рада.

"Ми будемо рекомендувати Верховній Раді не приймати звіт Нацради і, таким чином, висловити їй недовіру, виходячи з того, що вона не виконала покладених на неї функцій", - підкреслив голова комітету.

Томенко зазначив, що на засіданні висловлювалися зауваження про "монополізацію теле- і радіопростору, непрозорі рішення щодо видачі ліцензій на цифрове мовлення, позбавлення телеканалів "Ера", "2+2", ТВі та інших на цифрове мовлення".

Глава комітету нагадав, що відповідно до закону про Національну раду з телерадіомовлення, склад ради формується парламентом і президентом.

"На жаль, ми не зможемо поміняти (членів Нацради), і необхідно також рішення президента", - зазначив Томенко, додавши, що наразі такого рішення президента не надходило.

Раніше повідомлялося, що опозиція звернулася до Нацради з питань телебачення з вимогою повернути телеканал ТВі у всі базові пакети операторів кабельного мовлення.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: Нацрада, рада, томенко, недовіра, телерадіомовлення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]