Ср, 2024-04-24, 08:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:11
"Регіонали" налякані можливим розпуском Ради
Інші останні Політичні новини
Блокування парламенту не триватиме довго – максимум кілька тижнів, оскільки це нікому не вигідно. Таку думку висловив в коментарі Gazeta.ua колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов.

"Нікому невигідно блокувати парламент та не давати працювати цьому скликанню, ні опозиції, ні президенту", - висловив думку політик.

Окрім того, він висловив переконання, що парламент має багато роботи, а "жодна держава не зможе працювати без парламенту довгий час".

Говорячи про можливий розпуск Верховної Ради, він сказав: "Думаю, що президент не розпустить Верховну Раду, бо це не вихід. Йому невигідно розпускати парламент, бо не отримає нової якості роботи Ради. Законодавчо-виборче поле буде таке саме, по якому обирався цей парламент. Лишаються проблеми, які привели до конфлікту, і які не можна вилучити без парламенту із законодавства".

На його думку, навіть якщо буде обрано "новий парламент, то він буде більш конфліктний, аніж той, що є", хоча колишній народний депутат переконаний, що блокування "триватиме тиждень-два, а потім парламент все одно почне працювати. Ми вже проходили багато конфліктів, але парламент все одно працюватиме".

Він наголосив, що в цей час, через блокування парламенту, дестабілізується робота інших гілок влади. Нагадаємо, друга сесія Верховної Ради України VII скликання не відкрилася 5 лютого через те, що опозиція заблокувала трибуну та президію з вимогою ввести персональне голосування. З 5 лютого 2013 року, відколи мала розпочати роботу друга сесія Верховної Ради VII скликання, Кабінет міністрів України зареєстрував у парламенті 34 проекти законів.

Богословська: у дострокових виборах немає потреби

У Партії регіонів не бачать потреби в проведенні дострокових парламентських виборів, оскільки їхні результати принципово нічого не змінять. Таку думку в ефірі одного з українських телеканалів висловила депутат від "регіоналів" Інна Богословська, повідомляє УНН.

"Ну будуть нові вибори і знову буде чиясь перевага в один голос чи в 5%, що це змінить, скажіть, будь ласка?" - поцікавилася Богословська.

Говорячи про нинішню ситуацію у парламенті, Богословська наголосила, що Партія регіонів налаштована на переговори з опозицією і не хоче силового розблокування парламенту.

"Але якщо опозиція нас буде тримати таким чином, що ми не зможемо ухвалити жодного закону, які нам потрібно пред'явити задля наближення до європейської асоціації, ми будемо йти на голосування тих законів, які нам потрібні для того, щоб Європа стала ближчою", - підсумувала депутат від Партії регіонів.

Політолог: перевибори потрібні тільки Януковичу, аби він міг без усіляких референдумів придумати нову Конституцію

У перевиборах до Верховної Ради зацікавлений тільки президент Віктор Янукович. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

Говорячи про перспективи довгострокового блокування парламенту та, як результат, позачергових виборів до Верховної Ради, експерт наголосив, що заявами про подібний розвиток подій як влада, так і опозиція, лише лякають одна одну.

"Влада не зацікавлена у дострокових виборах. Єдиний зацікавлений, можливо, це - Віктор Янукович, який сподівається на перевиборах по мажоритарній частині набрати 300 голосів і без всіляких референдумів придумати нову Конституцію, за якою президент обирався би парламентом. Для Януковича, теоретично, це хоч якийсь шанс", - зауважив він.

Однак, на переконання Палія, ані в Партії регіонів, ані в опозиції навряд чи знайдеться багато прихильників проведення перевиборів.

"Влада на останніх виборах явно недобрала того, на що розраховувала. Вона була трішки шокована, особливо пропорційною частиною виборів. Однак питання в тому, що влада наразі не має закону про вибори за мажоритарною системою і його ще треба приймати. Але не всі провладні депутати готові йти на це. Занадто мало зацікавлених у такому розвитку подій. Зацікавлений у цьому лише Янукович і його оточення", - підкреслив він.

Натомість опозиції, на думку Палія, зараз варто не добиватися перевиборів, а прописати свої законопроекти, які будуть спрямовані на розвиток країни.

"Опозиції зараз найкраще написати нормальний план законопроектів для країни і висувати його як передумову розблокування парламенту. Це має бути 10-15 законопроектів — не політичних, а нормальних ідей", - пояснив політолог.

Крім того, за словами Палія, великим "плюсом" для опозиції на цей момент є й те, що вона продемонструвала своє бажання "йти до людей".

"Яценюк на минулому тижні сказав дуже хорошу фразу, що вони "зрозуміли, що виборів не буде, і йдуть в народ". Це дуже правильно. Бо якщо опозиція буде послідовною і робитиме так, як це було під час акції "Україна без Кучми", з енергією та драйвом, то влада від цього почуватиметься ще менш впевнено, - пояснив експерт. - Якщо опозиція цю ідею озвучила, то значить, що вона врешті зрозуміла суть речей. А розуміння - це вже половина справи".

Як повідомлялося, заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський заявив, що парламент нинішнього складу більше не запрацює, зазначивши при цьому, що опозиція планує і далі блокувати парламент.

Те, що ймовірність розпуску Верховної Ради України є, підтвердив і народний депутат, представник фракції Компартії України Спиридон Кілінкаров.

Також Кілінкаров підкреслив, що готовності йти на вибори в лавах опозиції немає, і особливо це стосується мажоритарників.

"Та й "списочники" від опозиції почувають себе не зовсім впевнено... І в приватних бесідах звучать висловлювання про те, що готовність до перевиборів і розпуску парламенту немає", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, в опозиції підтримують ідею перевиборів і вже починають всеукраїнський агітаційний тур.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1011 | Додав: adminA | Теги: можливий розпуск Ради, регіонали | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]