Пт, 2024-04-19, 22:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:55
Регіонали намагаються здійснити черговий "дерибан" державної власності за рахунок дітей-сиріт
Інші останні Економічні новини
"Ухваливши в першому читанні законопроект про звільнення від оподаткування нерухомості прийомних сімей та дітей-сиріт, до другого читання регіонали заклали в цей проект схему переділу залишків державної власності”, – заявив перший заступник голови Регламентного комітету, народний депутат фракції «Батьківщина» Андрій Пишний.

Він наголосив, що в першому читанні цей проект передбачав звільнення від оподаткування об’єкти житлової нерухомості, що належать, зокрема, прийомним сім’ям, сім’ям опікунів, піклувальників дітей, а також дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, але не більше одного такого об’єкта на дитину.

Проте вже до другого читання, за його словами, внесли зовсім інший проект закону: «Він більше не обмежується лише житловою нерухомістю. До нього включено поправки, що стосуються платежів з податку на дивіденди, порядку сплати авансових внесків, порядку оподаткування  податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та порядку встановлення пільг щодо зазначеного податку, тощо. Про дітей-сиріт, опікунів та піклувальників у новій редакції законопроекту залишили тільки згадки».

Андрій Пишний наголосив, що такі зміни суперечать вимогам ст. 116 Регламенту Верховної Ради, згідно з якою пропозиції та поправки до законопроекту, який готується до другого читання, можуть вноситися лише до того тексту законопроекту, який прийнятий Верховною Радою за основу: «Не можна змінювати концепцію законопроекту».

Він підкреслив, що особливо кричущим порушенням закону є спроба «протягти» зміни до переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, та виключити з нього Державне відкрите акціонерне товариство «Дондіпрошахт», яке є головним інститутом в Україні з розробки проектно-кошторисної документації на спорудження глибоких шахт.

«Це ніщо інше, як ще одна схема переділу державної власності й спроба влади отримати у своє розпорядження чергове підприємство», – наголосив депутат.

«Саме тому законопроект №2405 має бути відхилено у другому читанні», – підкреслив Андрій Пишний.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: «дерибан» державної власності, регіонали, рахунок дітей-сиріт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]