Вт, 2024-04-23, 09:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:57
Рекордній кількості дітей за межами країни Німеччина виплачує допомогу
Інші останні Новини Європейського Союзу

Німеччина виплачує допомогу рекордній кількості дітей за межами країни

Дедалі більше дітей у Євросоюзі за межами Німеччини отримують німецьку грошову допомогу.

Про це заявив Речник міністра фінансів Олафа Шольца, передає FAZ.

У червні 2018 року таких отримувачів аліментів було 268 336 осіб. Ця цифра збільшилася на 10% з кінця минулого року. Ще два роки тому допомогу отримували 232 тисячі.

Зокрема, найбільше польських, чеських і румунських дітей, чиї батьки працюють в Німеччині, отримали допомогу.

У німецькій спілці міст і громад занепокоєні, що люди можуть спеціально приїжджати до ФРН з метою отримати кошти на дитину, передає Die Rheinische Post.

Приміром, у Болгарії місячна допомога на дитину становить 18 євро, у Румунії - 10 євро. Німеччина ж за першу дитину надає 194 євро на місяць. У Німеччині таку підтримку отримує понад 2,7 мільйона дітей.

"Уряд має, нарешті, щось зробити проти існування в Європі економічних біженців", - заявив обербургомістр Дуйсбурга Зерен Лінк.

За його словами, існують кримінальні угруповання, які спеціально привозять до міста ромів, аби ті реєструвалися там і отримували гроші на дітей. Організації ромів гостро розкритикували цю заяву.

Речник міністра фінансів наголосив, що уряд виступає за загальноєвропейське рішення. Наприклад, виплачувати допомогу на дітей за кордон відповідно до стандартів життя країни призначення. У Єврокомісії ж таку ідею відкидають, посилаючись на те, що ідеться про національні системи соціального страхування, незалежні від місця проживання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: діти, межі країни, Німеччина, Допомога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]