Пт, 2024-04-26, 12:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:53
Росія отримає "Містралі", коли в Україні настане мир - Олланд
Інші останні Новини Європейського Союзу

Франція в нинішній ситуації не може відправити "Містралі" до Росії, вертольотоносці можуть відправити замовникові, лише якщо режиму припинення вогню дотримуватимуться і процес мирного врегулювання завершиться. На цьому 18 вересня під час щорічної прес-конференції для французьких та іноземних журналістів у Парижі наголосив президент Франції Франсуа Олланд, передає Укрінформ.

Що стосується "Містралів", які мають бути відправлені наприкінці жовтня, то за нинішніх умов це неможливо. Але якщо режим припинення вогню буде дотримано, якщо процес мирного врегулювання буде завершений, вони зможуть бути відправлені, і контракт буде виконаний. Але поки що мови про це не може бути", – заявив Олланд.

За його словами, Франція і Німеччина продовжать дипломатичні зусилля для врегулювання ситуації в Україні. При цьому Олланд не виключив, що незабаром може відбутися нова зустріч за участю Петра Порошенка та Володимира Путіна, на кшталт тієї, що відбулася 6 червня в Нормандії.

Довідка

Універсальний вертольотоносець "Містраль" водотоннажністю 21 тисяча тонн і максимальною довжиною корпусу 210 метрів здатний розвивати швидкість більш як 18 вузлів. Дальність плавання - до 20 тисяч миль.

Чисельність команди становить 160 осіб, додатково вертольотоносець може прийняти на борт 450 осіб. Авіагрупа налічує 16 вертольотів, з яких шість можуть одночасно розміщуватися на злітній палубі.

Вантажна палуба корабля може вмістити понад 40 танків або 70 автомашин. Будуються кораблі на французьких верфях у Сан-Назері.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: мир, Росія, Україн, Містралі, Олланд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]