Чт, 2024-03-28, 16:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Російське угрупування в районі Лиману оточене - офіційно
Інші останні Новини з регіонів України

ЗСУ взяли під контроль п'ять населених пунктів біля Лимана.

У Збройних силах України підтвердили завершення оточення російського угрупування у районі Лиману.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі українського телемарафону.

ЗСУ взяли під контроль п'ять населених пунктів біля Лимана.

"Російське угруповування в районі Лиману оточене. Населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве, Ставки - звільнені, там тривають стабілізаційні заходи", - розповів Череватий.

За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, військові рф, що базуються в Лимані, звернулися до свого керівництва із проханням вийти, але отримали відмову.  В оточенні понад 5 тисяч військових рф.

Лиманський "котел" - що відомо

Ще кілька днів тому західні аналітики заявляли, що ЗСУ, схоже, мають намір оточити російські сили у Лимані Донецької області. Це дозволить захисникам загрожувати позиціям рф уздовж західного кордону Луганської області та в районі Сєвєродонецька-Лисичанська

Бійці взяли всі шляхи під вогневий контроль, тому у росіян мало шансів повторити масовий відхід з позицій, як це було у Харківській області.

Напередодні ЗСУ практично завершили оточення російського угруповання в Лимані і перерізали критично важливі наземні комунікації, що підтримують російські війська в районі Дробишеве-Лиман. За підрахунками Інституту вивчення війни, бійці можуть відвоювати населений пункт у найближчі 72 години.

Російські пропагандисти у своїх соцмережах підтверджують, що їхнє угрупування "в оперативному оточенні" та що загарбники ведуть "кругову оборону".

У росії ситуацію в Лимані для себе називають "надзвичайно складною".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 339 | Додав: adminA | Теги: оточення, офіційно, район Лиману, угрупування рф | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]