Вт, 2024-04-23, 09:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:05
Розігнав парламент і скасував конституцію самопроголошений президент ЦАР
Інші останні Новини світу
Лідер повстанської групи "Селек" Мішель Джотодія, який оголосив себе новим президентом Центральноафриканської республіки (ЦАР), в понеділок, 25 березня, призупинив дію конституції країни, а також оголосив про розпуск парламенту й уряду, повідомляє Agence France-Presse.

За словами Джотодії, найближчим часом на ЦАР чекає перехідний період, який триватиме до проведення "вільних, надійних і прозорих виборів". У цей період самопроголошений президент має намір керувати республікою за допомогою указів.

Конституція, дію якої призупинив Джотодія, була основним законом ЦАР з листопада 2004 року.

Протистояння між урядом країни та повстанцями загострилося минулої зими, коли останнім вдалося захопити низку міст. 24 березня бійці "Селек" встановили контроль над столицею Бангі. Наступного дня лідер угруповання Джотодія оголосив себе президентом ЦАР.

Повалений президент Франсуа Бозізе втік до Демократичної Республіки Конго. Джотодія заявляв, що повстанці будуть дотримуватися умов мирної угоди, яку опозиція і уряд підписали в січні 2013 року, зокрема організують вибори протягом найближчих трьох років.

ЦАР - колишня французька колонія, отримала незалежність з 1960 року. У країні регулярно відбуваються насильницька зміна влади і громадянські війни.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: парламент, конституція, самопроголошений президент ЦАР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]