Пт, 2024-04-19, 22:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:26
Розпочалися спільні українсько-російські військово-морські навчання у Севастополі
Інші останні Новини з регіонів України
У Севастополі у суботу, 22 червня, розпочалися навчання Військово-морських Сил Збройних Сил України і Чорноморського флоту Російської Федерації "Фарватер миру-2013".

Як передає кореспондент УНІАН, вперше темою навчань, які починаючи з 2010 року проводиться флотами щорічно, є "Ведення спільних антипіратських дій на морі", а навчальними цілями - виробити єдині погляди на форми і способи проведення антипіратських дій, відпрацювати спільні дії екіпажів кораблів (суден) і авіації двох флотів на навчаннях з ведення морського бою, з організації всіх видів оборони на ходу з виконанням бойових вправ, тактичного маневрування, а також відпрацювати дії сил авіації при виконанні завдань антипіратської діяльності та спільні дії пошуково-рятувальних сил.

Від українських ВМС до маневрів залучено ракетний корвет "Хмельницький", морський тральщик "Черкаси", санітарний катер "Сокаль", 2 швидкохідних човна "Віллард", 1 літак Ан-26, 1 вертоліт Мі-14, 15 бойових плавців; від російського ЧФ - ракетний катер на повітряній подушці "Бора", малий протичовновий корабель "Муромець", ракетний катер "Р-60", морський тральщик "Турбініст", водолазне судно "ВМ-154", 2 літаки Су-24, 1 літак Бе-12 , 1 вертоліт Ка-27ПС; морський буксир "МБ-173" з буксирним щитом "МКЩ-46", екологічне судно "Петро Градов", 2 швидкохідні човни "ВЛ-680", 15 бойових плавців.

У суботу, 22 червня, на одному з причалів ЧФ РФ відбулася урочиста церемонія відкриття навчань, в якій взяли участь учасники маневрів, представники командувань двох флотів, керівництво міста Севастополя та духовенства. На 25 червня заплановано проведення епізодів морської фази навчань. Зокрема, у морі сили двох флотів проведуть навчання з контролю безпеки судноплавства та опитування підозрілого судна, виконають артилерійську стрільбу, глибинне бомбометання, розстріл плаваючої міни, проведуть навчання з боротьби на виживання і нададуть допомогу пошкодженому кораблю. Крім того, буде здійснюватися ведення антипіратських дій, надання допомоги аварійному судну (гасіння пожежі), пошук і порятунок особового складу, що плаває на воді, і пр.

За принципом ротації, на цей раз керівником навчань є командувач Чорноморським флотом Російської Федерації віце-адмірал Олександр Витко, першим заступником керівника навчань - перший заступник командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Сергій Єлісеєв.

Навчання проводяться на підставі Указу Президента України від 28 лютого 2013 № 113/2013 "Про затвердження Плану проведення в рамках військового співробітництва багатонаціональних навчань на території України за участю підрозділів Збройних Сил України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України у 2013 році".

Довідка

Вперше навчання серії "Фарватер миру" були проведені в 1997 році. Вони проводилися один раз на два роки до 2003 року. У 2004-2009 роках навчання не проводилися. Проведення "Фарватеру миру" було відновлено у 2010 році.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: українсько-російські військово-морс, Севастополі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]