Чт, 2024-04-25, 10:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:47
Розвідка США вважає, що Янукович сповзає до авторитаризму
Інші останні Політичні новини
Україна "сповзає до авторитаризму", Росія залишається суспільством "дедалі більшої невизначеності", а Грузія, де обрали нового прем'єр-міністра, "опинилася перед обличчям важкого перехідного періоду, який загрожує небезпекою внутрішньої політичної нестабільності", - такі оцінки і прогнози містяться в новій доповіді "Оцінка загроз по всьому світу", яку директор національної розвідки США Джеймс Клаппер представив у вівторок, 12 березня, членам спеціального сенатського комітету з розвідки, повідомляє Радіо "Свобода".

Згідно з доповіддю, Україна за президента Віктора Януковича "сповзає до авторитаризму", а відсутність у країні структурних економічних реформ "збільшує загрозу економічної кризи в 2013 році". Автори доповіді зазначають, що аналогічна криза може загрожувати в поточному році і Бєларусі. А в Росії в осяжній перспективі президент Володимир Путін зіткнеться з політичною напруженістю, якої раніше не було.

Високопоставлений чиновник в американській розвідці заявив, виступаючи перед американськими законодавцями, що очікує в наступному році зростання соціального невдоволення в Росії. У зв'язку з цим, на його думку, російська політична система зазнає більшого, ніж раніше, тиску. У щорічній доповіді про глобальні загрози Сполученим Штатам Клаппер зазначив, що гоніння на опозицію з боку Путіна після його повернення на пост президента в 2012 році допомогли Кремлю відновити свій контроль. При цьому директор національної розвідки вважає, що проявлена ​​російською владою агресивність призвела і до все більшого невдоволення населення.

За оцінкою Клаппера, незважаючи на напруженість у відносинах між США і Росією, Путін проявляє бажання співпрацювати із Вашингтоном в деяких сферах, які зачіпають національні інтереси США, зокрема, стабілізації становища в Афганістані.

Раніше голова групи соціалістів у ПАРЄ Андреас Ґросс заявив, що в Україні за останні роки істотно посилилися олігархічні впливи. "Як на мене, вона (Україна) туди (до авторитаризму) не рухається: вона і так під авторитарною владою", - сказав Ґросс.

Як повідомлялося, за станом на 2012 рік Україна з розряду "неповноцінних демократій" знизилася до "гібридного режиму". Про це свідчить рейтинг видання The Economist.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: авторитаризм, янукович, розвідка США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]