Нд, 2024-09-08, 01:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:51
Румунія під час удару рф по Україні підняла у повітря F-16, вибухи в країні НАТО
Інші останні Кримінальні новини

Вибухи в країні НАТО. Румунія під час удару рф по Україні підняла у повітря F-16, спеціалісти шукають уламки дронів

Румунія піднімала два літаки F-16 для моніторингу обстановки під час російської атаки дронами Півдня України в ніч на 24 липня. Про це повідомили в румунському Міністерстві національної оборони.

«У ніч з 23 на 24 липня російські війська здійснили нову серію атак безпілотників по об'єктах в Україні, поблизу кордону з Румунією в повіті Тулча. У зв’язку з цим Міноборони посилило заходи моніторингу та спостереження за національним повітряним простором силами і засобами Бойової служби Повітряної поліції», — заявили румунські офіцери.

Як повідомили в Міноборони, о 02:19 за бухарестським часом два літаки F-16 ВПС Румунії вилетіли з 86-ї авіабази Борча для моніторингу повітряної обстановки. Літаки повернулися на базу близько 04:20.

Керівництво відомства розпорядилося про проведення розслідувань на місцях, поблизу Плауру, для пошуку можливих предметів, що впали на національну територію, пошуки триватимуть протягом дня.

Румунія є країною-членом НАТО з 2004 року.

Падіння дронів рф у Румунії - що відомо

У ніч із 3 на 4 вересня 2023 року росія масовано атакувала шахедами південь України. За даними українських прикордонників, дрони-камікадзе виробництва Ірану впали і здетонували також на території Румунії - країни, яка є членом НАТО. Про це заявив представник українського Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Повітряні сили України повідомили, що тієї ночі було збито 23 із 32 шахедів, влучання зафіксовано в Одеській і Дніпропетровській областях. росія знову била по інфраструктурі Ізмаїльського району Одеської області, який межує з Румунією.

4 вересня в Міноборони Румунії спочатку «категорично спростували» інформацію про падіння уламків. За даними міністерства, засоби нападу, використані рф, «не створювали прямих військових загроз національній території або територіальним водам Румунії».

МЗС України Дмитро Кулеба після цього заявив, що Україна має фотодокази падіння шахедів на території румунії.

6 вересня міністр національної оборони Румунії Ангел Тілвер уперше визнав, що частини запущеного росією по Україні дрона впали на території його країни. Того ж дня Бухарест почав розслідування і повідомив про інцидент Північноатлантичному альянсу. Президент Румунії Клаус Йоганніс назвав падіння уламків «серйозним порушенням суверенітету».

У ніч із вівторка на середу, з 23 на 24 липня 2024 року, північну частину прикордонного Тульчинського повіту в Румунії підняли по тривозі через російську атаку шахедами по портовій інфраструктурі України. Місцевих жителів попередили, що з повітряного простору можуть впасти безпілотники.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 241 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]