Пт, 2024-03-29, 12:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:09
Секретаря Спілки поляків у Литві польські служби арештували
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польські служби арештували секретаря Спілки поляків у Литві

Польські служби заарештували секретаря Спілки поляків у Литві, найбільшої польської організації у країні, через порушення при розрахунку грошової допомоги.

Про це пише Rzeczpospolita.

Як повідомила прокуратура, голові та секретареві цієї організацїі вирішено висунути звинувачення. Вони стосуються підробки документів та розтрати коштів. Голову арештувати не вдалося, оскільки він не перебуває в Польщі.

Польська влада заявляє про необхідність радикальних змін в організаціях польської меншини в Литві. Дехто вважає, що треба, нарешті, затримати польських лідерів у Литві, тому що вони не тільки фліртують з росіянами, але й порушують польське законодавство.

"Протягом багатьох років польська влада з надзвичайною повагою ставилася до очільників найбільших організацій поляків у Литві. Іноді важливі політики відвідували їх, ігноруючи литовських політиків", - зазначається у статті.

Проте частина владної команди бачить у справі суб'єктивні підстави.

"Це лицемірство! Досі нікому не заважало, як кошти доходять до поляків на сході, і більшість з них було поділено так само", – говорить один з важливих політиків керівної PiS.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: литва, арешт, секретар Спілки поляків, польські служби | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]