Пт, 2024-03-29, 17:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:10
Що Тимошенко замовила вбивство Щербаня не вірять 76% українців
Інші останні Політичні новини
Більшість українців не вірять, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко замовила вбивство депутата Євгена Щербаня. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Респондентам було поставлено запитання: "Чи вірите ви в те, що Тимошенко замовила вбивство Щербаня?". Дослідження показало, що переважна більшість населення України, а саме 76%, не вірять в те, що Тимошенко замовила це вбивство, 24% респондентів вірять у таку можливість.

Переважна більшість тих, хто вірить у можливість замовлення вбивства, сконцентрована у Східному та Південному регіонах (однаково 37%), але кількість тих, хто не вірить, значно більша (64% в Східному і 63% в Південному регіонах).

Найбільше тих, хто не вірить в таку можливість, - серед мешканців Західного (90%) та Центрального (87%) регіонів. Найбільше тих, хто вірить у можливість замовлення Тимошенко вбивства Щербаня, серед електорату Партії регіонів (41%), проте більше половини прибічників Партії регіонів не вірять в таку можливість (59%).

Так само серед прибічників Компартії більше тих, хто не вірить у можливість замовлення (63%), вірять 37% представників електорату цієї партії. Найбільша кількість тих, хто не вірить в можливість замовлення, – серед електорату опозиційних партій: "Батьківщини" та "Фронт Змін" (однаково 96%), "Свободи" (92%), дещо менше серед прибічників "УДАРу Віталія Кличка" (85%).

Серед жінок дещо більше тих, хто не вірить у можливість замовлення Тимошенко вбивства Щербаня, ніж серед чоловіків (78% проти 75%); 25% чоловіків та 22% жінок припускають таку можливість.

Опитування проводилося з 8 по 17 лютого 2013 року. Методом інтерв'ю опитано 2032 респонденти, що мешкають в усіх областях країни. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%; 2,8% - для показників близьких до 25%; 2,0% - для показників близьких до 10% та 1,4% - для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, 18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура України завершила розслідування кримінальної справи про вбивство народного депутата Щербаня. Екс-прем'єру Тимошенко вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Тимошенко та Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: 76% українців, вбивство Щербаня, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]