Пт, 2024-03-29, 11:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
Щоб вберегти свої компанії ЄС блокуватиме санкції США щодо Ірану
Інші останні Новини Європейського Союзу

  ЄС блокуватиме санкції США щодо Ірану, щоб вберегти свої компанії

Статут ЄС набуде чинності 7 серпня. Фото: Picture Allience

У Євросоюзі заявили, що блокуватимуть санкції США проти Ірану та захищатимуть інтереси європейських компаній в країні. Про це йдеться у спільній заяві глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні і міністрів фінансів Франції, Німеччини та Великої Британії.

Згідно з документом, завтра, 7 серпня, в ЄС набуде чинності “блокуючий статут”. Він дозволить європейським компаніям не дотримуватися американських санкцій і отримати компенсацію збитків.

До того ж, документ анулює вплив будь-яких іноземних рішень в Євросоюзі. У ньому наголосили, що Брюссель вважає за необхідне зберегти так звану іранську ядерну угоду.

Раніше, президент США Дональд Трамп заявив про вихід Вашингтону з цієї угоди. Після цього Іран пообіцяв відновити ядерну програму, якщо Європа не виконає його вимоги.

У результаті, комісія в рамках Спільного всеосяжного плану дій висловила прихильність “збереженню та підтриманню ефективних фінансових каналів з Іраном”.

У Білому домі заявили про початок кампанії максимального економічного і дипломатичного тиску на Іран. За словами директора відділу політичного планування Держдепартаменту Браяна Хука, перша частина американських санкцій щодо Ірану набуде чинності 6 серпня.

Ці обмежувальні заходи охоплюють автомобілебудівний сектор Ірану і купівлю-продаж золота та інших металів. Восени, 4 листопада, набуде чинності друга частина санкцій, які стосуватимуться енергетичної галузі Ірану, угод, які стосуються нафти, а також транзакцій з центральним банком Ірану.

Нагадаємо, що російська компанія Rusal, що виробляє алюміній, після того, як потрапила під дію американських санкцій, відзвітувала про падіння прибутків на третину.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: компанії ЄС, санкції США, блокування, Іран | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]