Пт, 2024-04-26, 14:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:18
Щодо Світового конгресу українців МЗС виступило проти позиції РФ
Інші останні Офіційні новини

МЗС виступило проти позиції РФ щодо Світового конгресу українців

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з позицією генеральної прокуратури Росії щодо неурядової організації Світовий конгрес українців.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-центр МЗС.

У міністерстві зазначили, що таке рішення продемонструвало незмінність репресивної політики РФ, що спрямована "на ліквідацію громадських організацій української меншини на території РФ".

"Світовий конгрес українців завжди буде загрозою для Кремля, хоча метою цієї організації є підтримка української ідентичності, реабілітація українських поранених військовослужбовців та цивільних осіб, що постраждали від російської збройної агресії проти України, здійснення просвітницьких програм та українського шкільництва за межами України, а також збереження національної пам’яті про жертви Голодомору в Україні у 1932-1933 роках", - йдеться у заяві МЗС.

Відомство закликало міжнародну спільноту розглядати цей крок з боку Росії як чергове порушення фундаментальних прав людини, у тому числі прав української меншини на території РФ.

Україна також закликає та посилити дипломатичний тиск на злочинний кремлівський режим. МЗС, як зазначає прес-служба, готується "вжити усіх кроків у відповідь".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 841 | Додав: adminA | Теги: Світовий конгрес українців, РФ, МЗС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]