Чт, 2024-03-28, 15:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:35
Тепер і у Великобританії шпигунський скандал
Інші останні Новини Європейського Союзу
Учасники саміту Великої двадцятки у Лондоні 2009 року й не здогадувалися, що за ними шпигували. Утім, було саме так, пише британська газета The Guardian.

Повідомлення про те, що британська спецслужба шпигувала за іноземними політиками, з'явилося всього за кілька годин до саміту Великої вісімки у Північній Ірландії. Як написало у понеділок, 17 червня, видання The Guardian, прослуховувалиcя телефонні розмови та здійснювалося стеження за комп'ютерами учасників саміту Великої двадцятки в Лондоні 2009 року. Газета посилається на документи викривача американської системи стеження Prism Едварда Сноудена.

Згідно з цією інформацією, серед тих, за ким шпигували, були представники таких багаторічних союзників, як Туреччина та Південна Африка. Водночас повідомляється, що фахівці британської спецслужби також намагалися відстежувати комунікацію колишнього президента Росії Дмитра Медведєва та його делегації.

Деякі делегації тоді користувалися послугами спеціально обладнаних спецслужбами інтернет-кафе, завдяки чому здійснювалося спостереження за їхнім електронним листуванням, повідомляє агентство dpa.

За згодою урядовців?

Стеженням займався Центр урядового звязку - британський аналог американського Агентства національної безпеки. Очевидно, за допомогою цих дій британський уряд намагався забезпечити успіх переговорів на саміті, зазначає видання. Високопосадовці з уряду тодішнього британського прем'єр-міністра Гордона Брауна дали дозвіл на здійснення акції, цитує статтю британської газети агентство Reuters.

Як відомо, Guardian ексклюзивно співпрацювала з Едвардом Сноуденом, котрий викрив подробиці масштабного інтернет-стеження американськими спецслужбами. Сам він нині перебуває у Гонконзі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 915 | Додав: adminA | Теги: шпигунський скандал, Великобританії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]