Чт, 2024-03-28, 23:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:59
Штаб - сили АТО зайняли нові позиції в районі Дебальцевого
Інші останні Надзвичайні новини

  Українські військові закріпилися на нових позиціях у районі Світлодарської дуги.

Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ, про це повідомив офіційний представник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу в четвер.

"Відповідно до Мінських домовленностей Збройні сили України й інші військові формування, які залучені до АТО, суворо дотримуються режиму припинення вогню і виконання мирного плану Президента.

Водночас, як неодноразово було сказано, ми залишаємо за собою право відповідати на ворожі обстріли з боку російських окупаційних військ: йдеться про безпосередні атаки на наші опорні пункти, про обстріл з важкого озброєння у разі, коли ми можемо індетифікувати вогневу точку супротивника і ми знатимемо, що вона перебуватиме поза межами населеного пункту і ми зможемо вести туди вогонь.

Утім, ситуація на лінії розмежування може бути доволі динамічною. Якщо підрозділи вступають у бій із супротивником, можлива контратака, внаслідок якої певні території можуть переходити з "рук у руки", і це абсолютно зрозуміла річ для людей, які знаються на цій справі. Хочу зазначити, що мова про Світлодарську дугу", - сказав Мотузяник.

Як він наголосив, згідно з Мінськими домовленностями, це - територія, яка повинна бути під контролем української сторони, як власне і місто Дебальцеве.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, штаб, нові позиції, район Дебальцевого | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]