Пт, 2024-04-19, 08:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:27
Синоптики - Україна плавно переходить у новий клімат
Інші останні Прогноз погоди
Зима в Україні рекордно перевищує кліматичну норму. До 1990 року в країні було зафіксовано тільки 3 випадки аномально теплого січня, тоді як після 1990 року - 10 таких випадків. Синоптики вважають, що Україна плавно переходить у новий клімат. Водночас, як відзначила начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко, синоптики не прогнозують глобального потепління в Україні.

"Частота аномалій збільшилася втричі. Тому говорити, що після прекрасної осені настає чудова зима, не варто. Швидше за все, ми плавно переходимо у новий клімат, як і припускають світові експерти. Це підтверджується прямими вимірами температури повітря.

Перехідний клімат, у якому ми зараз існуємо, повний різких змін погоди, великих аномалій. І на фоні таких теплих тенденцій ми не можемо виключати аномально холодну зиму через географічне положення України", - пояснює метеоролог.

Водночас Адаменко додає, що в середньому температура повітря в Україні збільшилася на 2,5 градуса у січні, що може позначитися позитивно на сільському господарстві, зокрема, такий температурний режим сприятливий для озимої пшениці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 922 | Додав: adminA | Теги: україна, синоптики, новий клімат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]