Чт, 2024-03-28, 13:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:34
Ситуацію на Донбасі глава МЗС Італії назвав "надто трупною"
Інші останні Новини Європейського Союзу

Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Італії Анджеліно Альфано назвав ситуацію на Донбасі "надто трупною".

Про це Альфано сказав в Москві на прес-конференції з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, передає УНІАН.

"Ми бачимо, що ситуація залишається, вибачте за евфемізм, надто трупною, і цієї трупності слід уникати", - сказав Альфано.

За його словами, Італія докладатиме зусиль для завершення кризи та припинення протистояння на території Донбасу, яке дестабілізує не тільки цей регіон.

Також Альфано назвав важливим збереження існуючих переговорних форматів - "нормандської четвірки", Тристоронньої контактної групи в Мінську і роботи в рамках ОБСЄ.

"Головний наш посил - альтернативи Мінським угодам немає. Не можна допустити подальшого сповзання у бік погіршення, щоб порушувався режим припинення вогню. І ми про це заявляли, в тому числі на переговорах з нашими українськими партнерами", - сказав Альфано.

Нагадаємо, Альфано 30-31 січня відвідав Україну, зокрема, 31 січня разом з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним побував на контрольному пункті в'їзду-виїзду біля села Харчовик на лінії розмежування в Донецькій області.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 604 | Додав: adminA | Теги: глава МЗС Італії, Донбас, надто трупний | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]