Сб, 2024-04-20, 02:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:18
Скільки в галактиці існує схожих на Землю планет - вчені
Інші останні Новини світу науки і технологій

галактика планета Для виникнення на планеті життя, необхідно щоб вона оберталася навколо власної зірки, але обов’язково в населеній зоні. Крім того, повинні бути присутніми обов’язково певні умови для наявності на поверхні рідкої води. Не варто забувати про комфортну для життя температуру. Про це повідомляє Space.

На Землі близько 30% всієї поверхні – це суша. Все інше — океани й моря. Нове дослідження вчених продемонструвало те, що в галактиці присутній буквально 1% планет, які можуть нагадувати нашу, і де може зародитися життя. Звернути увагу варто на те, що потенційно населених планет може налічуватися до 80%, а 19% — це океанічні світи або ж планети, поверхня яких повністю покрита водою.

"Моделювання показало, що практично нереально виявити планети, які були б практично точною копією Землі. Імовірність мізерно мала, адже в галактиці налічується буквально 1% планет, що нагадують нашу", — розповідає Тілман Спон з Міжнародного інституту космічних наук у Швейцарії.

Вчені відзначають, що саме на Землі спостерігається ідеальний баланс між водою і сушею. На інших планетах одне зі значень, як правило, зміщується або в бік суші, або ж у бік океанів. На нашій планеті такого ідеального балансу вдалося досягти всього лише 2,5 мільярда років тому, що стало результатом певних процесів, що відбуваються в самих надрах Землі. Все ж залишається зовсім невелика ймовірність того, що існує у космосі подібна до нашої планети, приблизно з таким же балансом суші та води.

"Між флорою і фауною на цих планетах може бути величезна різниця. Наприклад, на планетах покритих водою клімат може бути теплішим, вологішим і більш тропічним. На планетах покритих сушею клімат зазвичай сухий і холодний", — додав Спон.

При цьому канадські вчені з Університету Торонто отримали зовсім інші результати моделювання. Вони вважають, що на тих планетах, де присутня переважно суша, спостерігається неймовірно спекотний клімат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 355 | Додав: admin | Теги: земля, планета, галактика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]