Чт, 2024-03-28, 17:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:33
Слова прем'єра щодо "єврейських злочинців" не заперечують Голокост - уряд Польщі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Слова прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького про те, що євреї також були винуватцями Другої світової війни,  так само, як поляки та інші, не означають заперечення Голокосту.

Про це заявили в уряді Польщі, повідомляє Reuters.

Моравецького в суботу запитав журналіст, чи може сам прем’єр потрапити під покарання за новим законом про Інститут національної пам’яті за розповідь про свою матір, яка пережила Голокост, і сказала йому, що деякі поляки співпрацювали з гестапо.

У своїй відповіді Моравецький прирівняв "єврейських злочинців" до польських та інших, що негайно викликало критику з боку прем'єр-міністра Ізраїлю, який називав слова польського прем’єра "обурливими".

"Зауваження прем'єр-міністра Матеуша Моравецького під час обговорення в Мюнхені жодним чином не мали на меті заперечувати Голокост або зробити євреїв, які постраждали від Голокосту, відповідальними за те, що було нацистським німецьким геноцидом", - заявили в польському уряді.

"Слова слід тлумачити як щирий заклик до відкритої дискусії про злочини, скоєні проти євреїв під час Голокосту, незалежно від національності тих, хто задіяний у кожному злочині", - зазначається в заяві.

Нагадаємо, 6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон про Інститут національної пам'яті Польщі.

Закон передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, а також штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 590 | Додав: adminA | Теги: єврейські злочинці, слова прем'єра, уряд Польщі, Голокост | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]