Пт, 2024-04-26, 15:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:39
Сотні "сталкерів" прориваються до Чорнобильської зони. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Після піврічних канікул Чорнобиль знову готовий приймати туристів. За тригодинну екскурсію зоною відчуження доведеться сплатити тисячу гривень, а дозволу на в'їзд чекати 10 днів.
Однак багатьом дозволи не потрібні – щороку більшає кількість "сталкерів", які мандрують зоною на свій страх і ризик. Сотні з них затримують, але деяким вдається прослизнути крізь охорону.
"У нас за минулий рік складено близько 800 протоколів. Спілкуються на форумах, домовляються на якусь дату. У них там якісь маршрути прокладені є", - розповів ТСН керівник прес-служби міліції Київської області Микола Жукович. Однак на практиці, зауважують правоохоронці, така подорож виявляється дорожчою за екскурсію.
Туристи отримують радіоактивне опромінення чи просто травмуються в закинутих селах. А якщо потрапляють на очі міліції - платять мінімум 1500 гривень штрафу. Радіоактивних ділянок, визнають екологи, у зоні чимало. Але туристичні маршрути - безпечні, рівень радіації там не перевищує звичайний.
Туроператори готові активно залучати на екскурсії іноземців, насамперед вони орієнтуватимуться на футбольних уболівальників - до Євро-2012 в зоні сподіваються прокласти широку туристичну стежку. Найбільше не заваді їм стоять нові правила в'їзду, за якими дозволу треба очікувати 10 днів. У Всеукраїнській асоціації туроператорів розповіли, що проситимуть цю норму переглянути.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1142 | Додав: nowyny | Теги: СТАЛКЕР, Чорнобиль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]