Чт, 2024-04-25, 11:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:32
Сподіваються, що їхня перша зарплатня становитиме до 4 тис грн, українські студенти
Інші останні Економічні новини
Результати дослідження кадрового холдингу АНКОР показали, що основна маса випускників українських вузів (54%) розраховують отримувати на першому робочому місці 2-4 тис. грн, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Опитування показало, що до моменту закінчення вузу 63% українських студентів вже мають досвід роботи, з них 30% працюють близько року, 25% - більше двох років, і 20% - від року до двох років. Досвід роботи за фахом мають 48% респондентів. При цьому 6% опитаних відповіли, що знайти роботу за фахом випускнику легко, 55% заявили що це нелегко, але можливо, а 39% вважають, що працевлаштуватися практично неможливо.

Більшість студентів вважають за краще працевлаштуватися на постійну роботу в офісі (52%), майже половина згодна на роботу з вільним графіком (40%), фріланс цікавить небагатьох (6%), а вдома готовий працювати лише 1% опитаних. За допомогою рекрутингових агентств готові працевлаштовуватися 54% респондентів.

Водночас українські студенти не поспішають покидати вуз - більшість хочуть продовжувати навчання після отримання ступеня бакалавра. Справа в тому, що бакалаврат розглядається випускниками як неповна вища освіта та успішність працевлаштування викликає у них побоювання. Про це повідомили 53% респондентів.

Ще 23% студентів вважають, що навчання в магістратурі допоможе в поглибленні знань або отриманні іншої спеціалізації, а 11% в продовженні навчання бачать можливість займатися науковою діяльністю. У тому, що що ступеня бакалавра цілком достатньо для подальшої успішної роботи впевнені лише 13% опитаних.

Переважна більшість студентів (61%) позначили, що вони хотіли б продовжити навчання за кордоном з метою подальшого працевлаштування за кордоном, 27% не проти вчитися за кордоном, але хотіли б повернутися і працевлаштуватися в Україні. І лише 12% опитаних не зацікавлені в отриманні освіти за кордоном.

Як повідомлялося, близько 61% українців отримують зарплату нижче 3000 грн. За останні три місяці частка працівників, праця яких оцінюється нижче цієї суми, зменшилася приблизно на 4 процентних пункти.

За інформацією Держстату, у грудні 5,2% працівників (понад 510 тис) отримали зарплату нижче прожиткового мінімуму для працездатних осіб (зараз - 1134 грн). Зарплата 19,6% працівників (1,9 млн) склала 1134-1500 грн.

Зазначимо, що лише 18% громадян України протягом останніх 3-4 років відчули, що умови їхнього життя покращилися. Відповідно до даних опитування, тих, для кого життя за останні 3-4 роки стало кращим, більше серед мешканців Східного (20%) і Південного (23%) регіонів; відносно менше – серед мешканців Західного (14%) і Центрального (16%) регіонів України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: зарплатня, українські студенти, 4 тис грн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]