Ср, 2024-04-24, 09:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:53
Священик з сокирою на Рівненщині зловив злодія з "заточкою"
Інші останні Релігійні новини
У селі Уїздці Здолбунівського району Рівненської області настоятель місцевого Свято-Троїцького храму із сокирою в руках затримав 21-річного чоловіка, який намагався пограбувати церкву, повідомляє Gazeta.ua.

"Отець Павло господарював у себе вдома. Він помітив незнайомого чоловіка, який йшов до храму. Священик поспішив до обителі, аби перевірити недобрі передчуття. І не помилився. Поблизу підсобного приміщення, розташованого біля церкви він помітив на снігу сліди від взуття. Повернувшись хутко додому зателефонував на "102" та, прихопивши сокиру, повернувся на подвір'я храму", - зазначає Олена Дудко із сектора зв'язків з громадськістю Рівненської обласної міліції.

У підсобному приміщенні він застав незнайомого чоловіка. "Спочатку я не знав скільки їх. Сокирою пригрозив. А тільки після того переступив поріг приміщення. Звідки мені було знати, що в них на думці. Добре, що міліція швидко приїхала", - згадує священик.

На місце події виїхав начальник обласної міліції Василь Лазутко. Правоохоронці затримали злодія. У нього вилучили саморобну колючу зброю - "заточку".

"Зловмисником виявися 21-річний Олександр житель Тернопільської області. Його вже тричі притягували до кримінальної відповідальності. Раніше він вже намагався пограбувати також церкву. Проти нього на момент затримання вже діяла міра запобіжного заходу – домашній арешт", - пояснюють в міліції.

Правоохоронцям затриманий пояснив, що їхав до батька в Гощанський район. По дорозі вирішив пограбувати церкву.

"Заглянув сюди в село, знайшов церкву. Думав поживлюсь чимось. Розраховував на гроші, а так красти тут нема чого. Тепер знов засудять", - каже злодій.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Йому загрожує за умисне знищення або пошкодження чужого майна обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що в листопаді 2012 року в селі Завидів Острозького району на Рівненщині місцеві мешканці разом із священиком посеред ночі оточили церкву й не дали злодіям пограбувати храм. Селяни власноруч затримали одного крадія, а другий з переляку сам попав до рук міліції. Злодій, втікаючи випадково зупинив автівку за кермом якої був начальник Острозького міськвідділу міліції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1099 | Додав: adminA | Теги: злодій, Священик, сокира, рівненщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]