Чт, 2024-04-25, 16:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
"Свободівців" Іллієнка і Кизіна побили
Інші останні Політичні новини
У "Свободі" повідомили про напад на нардепа Андрія Іллєнка.

Про це йдеться в заяві, надісланій прес-службою політсили.

"3 січня 2014 року на порозі ТВМ4 Шевченківського РВ УМВС у м.Києві десяток невідомих скоїли цинічний напад на народного депутата України від ВО "Свобода" Андрія Іллєнка та адвоката-свободівця Сидора Кізіна", - йдеться в повідомленні.

Постраждалих направили в райвідділ, де вони давали покази. Туди прибула бригада швидкої допомоги.

Повідомлялось, що у Іллєнка підозрювали перелом щелепи та струс мозку, у Кізіна було розсічене обличчя. В райвідділок міліції також прибули народні депутати України Юрій Сиротюк та Руслан Кошулинський.

Напад на свободівців стався після того, як вони вийшли із Шевченківського райвідідлку міліції, де Іллєнка допитували з приводу подій 1 січня. Кізін був там присутній як його адвокат.

"Зауважимо, що про час початку та завершення допиту було відомо лише слідчому. Тож є достатні підстави вважати, що саме міліція повідомила бандитам, коли свободівці будуть виходити із райвідідлку", - заявили в Свободі

"ВО "Свобода" трактує цей напад як зроблений в особливо цинічній формі замах на життя державного діяча. Це заздалегідь спланована акція, коли бандити і міліція діють як одна коаліція", - йдеться в заяві.

"На виході з Шевченківського РУВС на Прорізній на мене та адвоката Сидіра Кізіна було вчинено напад. Били професійно", - написав у Facebook сам Іллєнко.

"Іллєнка та Кізіна били близько десяти невідомих. Від ймовірної смерті їх врятували випадкові перехожі. Зараз хлопців забрала швидка", - розповів Олександр Аронець у своєму Facebook.

"Сидору Кізіну в 17-й лікарні у відділенні політравми зашили рвану рану правоі щоки (5см). Андрію Іллєнку діагностують струс мозку, численні забої", - повідомив пізніше у Twitter лідер Свободи Олег Тягнибок.

Під відділком кілька сотень євромайданівців зібралися, щоб підтримати постраждалих.

В міліції класифікували напад на "свободівців" як хуліганство

Столична міліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття нардепа-свободівця Андрія Іллєнка.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в місті Києві.

Кримінальне провадження відкрито за ст.296 (хуліганство) КК України. Потерпілого направлено для зняття побоїв до судово-медичної експертизи.

Як відомо, 3 січня у центрі Києва невідомі побили народного депутата з фракції "Свобода" Андрія Іллєнка та його адвоката. В Свободі повідомили, що у Іллєнка підозрюють перелом щелепи та струс мозку, у Кізіна розсічене обличчя.

Нагадаємо, в ніч на 11 грудня під час штурму "Беркутом" барикад Євромайдана, народного депутата від ВО "Свобода" Андрія Іллєнка було побито. За словами лідера партії Олега Тягнибока, Іллєнка було госпіталізовано, йому були накладені шви на голову, але в той же день він повернувся на Майдан.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 967 | Додав: nowyny | Теги: іллієнко, кизін, побили, свобода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]