Пт, 2024-03-29, 14:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:24
Теоретично Україна може відновити ядерний статус - Держатомрегулювання
Інші останні Новини світу науки і технологій

Україна може відновити ядерний статус з точки зору наукового потенціалу. Про це на брифінгу 19 вересня заявила заступниця глави Державної інспекції ядерного регулювання Ольга Макаровська, передає "РБК-Україна".

"Що стосується наукового потенціалу, то Україна може відновити (ядерний статус - ред.), але, на мою думку як експерта, це буде політично неправильним рішенням", - заявила Макаровська.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України відкидає можливість повернення ядерного статусу України.

1 вересня міністр оборони Валерій Гелетей повідомив, що Росія погрожує застосувати проти України ядерну зброю у разі продовження АТО.

Раніше кілька українських політиків виступили за те, щоб Україна завела собі ядерну зброю, щоб захиститися від агресії з боку Росії.

Група народних депутатів виступила з ініціативою про денонсацію Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, який був ратифікований законом України від 16 листопада 1994 року.

Екс-голова Служби безпеки України Ігор Смешко заявив, що українська держава повинна почати відновлювати власну ядерну зброю, переозброїти армію і використовувати це з дипломатичною метою.

Міністр охорони навколишнього середовища та ядерної безпеки (1992-1998), керівник урядової делегації на переговорах з Росією щодо ядерного озброєння в Українському кризовому медіа-центрі Юрій Костенко висловив думку, що Україна не зможе повернути собі ядерну зброю, навіть якщо і мала колись третій у світі потенціал. Він додав, що, за різними оцінками, для цього необхідно від 50 до 100 мільярдів доларів. "Як мені відомо, держбюджет України не налічує і 40 мільярдів", - зауважив політик.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1131 | Додав: adminA | Теги: україна, ядерний статус, Держатомрегулювання, теоретично | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]