Вт, 2024-04-16, 09:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:58
Толерантний ЄС не буде вводити санкції проти українських чиновників
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
  Брюссель поки не бачить необхідності у введенні санкцій проти українських чиновників, причетних до порушень прав людини і масштабних корупційних схем в Україні. Про це заявив колишній Президент Європарламенту, член Європейської народної партії Єжи Бузек в інтерв'ю Deutsche Welle.

Бузек вважає, що відповідальність за долю угоди про асоціацію між Україною та ЄС в рівній мірі лежить на обох сторонах.

"Але ми очікуємо позитивних результатів від переговорів про укладення угоди у листопаді. Я не кажу, що ми готові так просто її підписати, тому що для цього Україна має виконати кілька чітких передумов", - заявив Бузек.

Він назвав ці три головні умови, які представники ЄС різних рангів озвучують кожного разу, коли мова заходить про асоціацію з Україною: реформування юридичної системи, вдосконалення виборчого законодавства і припинення практики вибіркового правосуддя.

Разом з тим, він зазначив, що санкції проти українських чиновників, причетних до порушень прав людини і масштабних корупційних схем, на які ще зовсім недавно недвозначно натякали в Брюсселі, Києву поки не загрожують.

"Наскільки я знаю, в поточній ситуації ми не бачимо необхідності у введенні санкцій", - цитує його слова РБК-Україна.

Нагадаємо, як заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після повернення з США, Сенат Сполучених Штатів може ввести санкції проти низки українських чиновників, які помічені в порушенні прав людини.

28 червня Президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що ЄС не повинен припиняти діалог з Україною через справу засудженої екс-прем'єра Юлії Тимошенко.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 885 | Додав: nowyny | Теги: санкції, українські чиновники, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]