Чт, 2024-04-25, 17:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:03
Три озброєних бойових дельфіни в Криму втекли у відкрите море
Інші останні Надзвичайні новини
Науково-дослідний центр Збройних сил України "Державний океанаріум" втратив під час тренування трьох бойових дельфінів. До рук журналістів потрапив секретний документ, повідомляють Події Криму.

Як повідомляється в рапорті керівника Центру, копію якого передав журналістам на умовах анонімності один з його співробітників, 24 лютого проводилися тренування дельфінів у відкритому морі на майданчику №7. У тренуваннях брали участь 5 дельфінів, оснащених комплектами ІОУ-75-03 (індивідуальний вогнепальний пристрій, який кріпиться на голову тварини).

Під час тренувань три дельфіни, всупереч вжитим заходам обережності, покинули акваторію майданчику, маючи на собі готові до застосування вогнепальні пристрої. Особовий склад протягом чотирьох годин намагався виявити зниклих дельфінів шляхом візуального спостереження, але безуспішно.

У зв'язку з інцидентом керівництво центру просить командування флоту дати дозвіл на проведення локаційних пошуків з метою повернення дельфінів на базу.

Згадаймо, у жовтні 2012 року Україна відновила спецпрограми підготовки морських тварин в інтересах Військово-морських сил країни, зокрема бойових дельфінів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: відкрите море, три озброєних бойових дельфіни, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]