Вт, 2024-04-23, 17:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
Трьох активістів, зниклих у ніч розгону Євромайдану, міліція продовжує шукати
Інші останні Надзвичайні новини
Міністерство внутрішніх справ України (МВС) продовжує пошуки трьох зниклих громадян у ніч із 29 на 30 листопада 2013 р. при розгоні Євромайдану. Це випливає з відповіді міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка на депутатське звернення нардепа від "Батьківщини" Геннадія Москаля, передає прес-служба парламентарія.

"З наданого мною списку зниклих безвісти громадян встановлено місцезнаходження 26 осіб, три людини досі залишаються нерозшуканими. Це Бровко Олег, Григорян Інна та Шинкарук Анатолій", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку із цим прокуратура Шевченківського району Києва 5 грудня 2013 р. відкрила кримінальні провадження за фактами зникнення вказаних осіб за ознаками ч.1 ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Кримінальні провадження направлені до слідчого відділу Шевченківського райуправління ГУ МВС Києва.

Як зазначив Захарченко, на даний момент у зазначених кримінальних провадженнях проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення місцезнаходження зниклих осіб і прийняття у провадженнях обґрунтованих процесуальних рішень.

"Хід досудового розслідування у кримінальних провадженнях взято на контроль Головного слідчого управління МВС", - резюмується у відповіді Захарченка.

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: ніч розгону Євромайдану, міліція, зниклих, шукати, активістів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]