Чт, 2024-04-25, 02:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:42
Трьох тайконавтів запустив у космос Китай. Звідти вони дадуть урок школярам
Інші останні Новини світу
Китайський пілотований космічний корабель "Шеньчжоу-10" стартував з космодрому Цзюцюань з трьома тайконавтами на борту. Репортаж про старт транслювався в прямому ефірі державного телебачення Китаю.

Ракета відірвалася від стартового майданчика в 12:38 за Кижєвом. Екіпаж корабля складається з двох чоловіків і жінки - Не Хайшен (командир корабля), Чжан Сяогуан і Ван Япін, пише Lenta.ru.

У програму польоту входить ручна і автоматична стиковка з модулем "Тяньгун-1". У разі успіху стикування тайконавти повинні будуть здійснити перехід у цей лабораторний модуль. "Тяньгун-1" побудований на базі апарату тієї ж серії "Шеньчжоу", який доставив тайконавтов на орбіту, проте істотно відрізняється від пілотованого корабля. Основним його завданням є відпрацювання технологій для побудови незалежної китайської орбітальної станції.

"Шеньчжоу-10" буде знаходиться в космосі 15 діб. У планах тейконавтов не лише проведення наукових експериментів, а й "інтерактивний урок" з космосу для китайських школярів. У ході заняття, яке проведе Ван Япін, друга в історії жінка-тайконавт продемонструє "особливості деяких законів фізики в умовах невагомості".

Політ "Шеньчжоу-10" став для Китаю шостим пілотованим запуском. До цього "Шеньчжоу" чотири рази літали в безпілотному автоматичному режимі. "Тяньгун-1", стиковка з яким запланована програмою польоту, скоро змінить на орбіті більш просторий "Тяньгун-2", а в 2015 році в космос буде виведений ще більш великий "Тяньгун-3". Саме останній апарат повинен стати ядром китайської космічної станції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: китай, трьох тайконавтів, космос, урок школярам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]