Пт, 2024-04-19, 02:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:05
Турчинов - Україна не може оголосити війну Росії
Інші останні Надзвичайні новини

  Україна не може оголосити війну Росії - Турчинов

Оголошення війни Росії неможливе через ядерний статус цієї держави.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час допиту у справі про держзраду Віктора Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Проблема полягає в наступному: після підписання Будапештського меморандуму в Україні, на жаль, немає ядерної зброї. У нас немає на сьогодні військових засобів для протидії ядерній державі, якою є РФ - у випадку застосування ними всього арсеналу зброї. І тому оголошення війни, як в лютому-березні 2014 року, і навіть зараз, коли ми маємо боєздатну армію, маємо зброю, достатню для захисту країни, ми не можемо оголосити війну агресору, тому що Росія є ядерною державою", - зазначив Турчинов.

Він додав, що після консультації з партнерами України, які були гарантами безпеки після відмови України від ядерної зброї, він отримав відповідь, що Україну зможуть підтримати лише на дипломатичному рівні.

 "Ядерна держава була готова до цієї війни, а Україна захистити себе у випадку повномасштабної війни з Росією в той час не могла", - зазначив секретар РНБО.

Як повідомлялося, Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 637 | Додав: adminA | Теги: україна, Росія, Турчинов, війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]