Чт, 2024-04-25, 19:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:16
Творець телесеріалу "Спрут" Даміано Даміані в Італії помер
Інші останні Новини світу
Творець телесеріалу "Спрут", італійський режисер, сценарист і актор Даміано Даміані помер на 91-му році життя, повідомляє Газета.Ru з посиланням на La Stampa.

Світову популярність приніс режисерові багатосерійний політичний детектив "Спрут" про борця з мафією й корупцією комісарі Коррадо Каттані, роль якого зіграв Мікеле Плачідо. Серіал, вперше показаний по італійському телебаченню в 1984 році, мав значний успіх у багатьох країнах, в 1980-і роки він був одним із найбільш популярних на радянському телебаченні.

Деякі роботи Даміані, присвячені боротьбі з організованою злочинністю, зокрема фільми "Золота куля", "Сова з'являється вдень", "Слідство закінчене, забудьте", з успіхом демонструвалися в СРСР. Картина "Зізнання комісара поліції прокуророві республіки" в 1971 році одержала Золотий приз на Московському міжнародному кінофестивалі.

В 1988 році Даміані створив телефільм "Поїзд Леніна" про повернення в Росію з еміграції лідера більшовиків. Свою останню картину "Убивці в дні свят" Даміані зняв в 2002 році.

Відзначимо, сценарист популярного телесеріалу "Спрут" - Енніо Де Кончіні - помер у Римі на 85-му році життя після тривалої хвороби в 2008 році.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1106 | Додав: adminA | Теги: Італії, творець телесеріалу Спрут Даміано Д | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]