Пт, 2024-04-26, 02:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:17
У центрі Москви відбувається акція опозиції, є перші затримані - День РосіЇ
Інші останні Новини російської федерації
У центрі Москви проходить акція опозиції під гаслом "За нашу і вашу свободу". О 13.00 колони почали рух проїжджою частиною вулиці Велика Якиманка. Далі вони пройдуть по Якиманскому проїзду, вулиці Велика Полянка, Малому Кам'яному мосту і до Болотної площі.

В руках у багатьох присутніх фотографії фігурантів кримінальної справи про масові заворушення на Болотній площі 6 травня 2012 року, плакати і транспаранти на їхню підтримку, а також учасниць групи Pussy Riot Надії Толоконникової і Марії Альохіної, колишніх керівників нафтової компанії ЮКОС Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва. У голову колони стали блогер Олексій Навальний, опозиціонер Ілля Яшин, політики Михайло Касьянов і Володимир Рижков.

Акція проходить досить спокійно, хоча кілька прикрих інцидентів сталося ще до початку ходи. Співробітники поліції затримали близько десяти осіб на Калузькій площі за те, що ті не захотіли згортати прапори "Лівого фронту", передає ИТАР-ТАСС.

Поліцейські попросили молодих людей згорнути прапори із символікою руху, але вони відмовилися. Правоохоронці перепровадили їх у автобус для огляду. Нагадаємо, що на даний момент діяльність "Лівого фронту" припинена до 19 липня 2013 року.

"До початку заходу співробітники поліції були змушені затримати дев'ять осіб, які мали при собі фаєри і атрибутику "Лівого фронту" - організації, діяльність якої офіційно припинена рішенням прокуратури", - підтвердили представники поліції. Представниця "Лівого фронту" Євгенія Третьякова заявила: "Діяльність Лівого фронту припинена, але не заборонена, тому вимога поліції ми вважаємо незаконними".

Поки що жодних інших пригод або правопорушень не зафіксовано, обстановка в цілому спокійна. Єдине, що сталося, - хтось кинув на початку колони фаєр. У ході беруть участь представники різних політичних організацій: "РПР-ПАРНАС", руху "Солідарність", "Лівого фронту", московської організації комуністичної молоді, а також анархістів.

Із заявлених 30 тисяч осіб прийшло поки що близько 5

Організатори акції заявляли до 30 тисяч учасників, але, за словами очевидців, такої кількості на початок ходи зібрати не вдалося. Поліція також стверджує, що на акцію прийшло трохи більше трьох тисяч осіб. "На момент офіційного початку громадського заходу за маршрутом від Калузької до Болотної площі, на яке було заявлено до 30 тисяч учасників, зібралося всього близько 5 тисяч осіб", - сказав представник поліції.

Самі організатори, до речі, стверджують зворотне. "Акції проходить без пригод. Прийшло багато людей. Ми чекали не менше 30 тисяч. За нашою інформацією, близько 30 тисяч людей вже зібралося, люди продовжують підходити", - сказав Петро Царьков, один з організаторів ходи. Він додав: "Все проходить нормально. Жодних зауважень і нарікань до роботи поліції у нас немає".

По маршруту проходження колони чергують посилені наряди співробітників поліції. На вулиці Серафимовича поруч з Великим Кам'яним мостом припарковані автобуси ЗМОПу та "автозаки", повідомляє "Интерфакс".

Серед учасників ходи, до речі, йде група людей у ​​різнобарвних майках. Вони несуть у руках райдужні прапори і великий плакат "Світлі сили за світле майбутнє". Вочевидь, група представляє ЛГБТ-рух. Її члени несуть у руках магнітолу, яка грає різну поп-музику. Основну колону учасників замикає шеренга активістів, які розгорнули прапори із символікою ВДВ, ВМФ та інших родів військ. Вони несуть велику розтяжку з написом "Плацдарм".

Вхід на Болотну набережну, яка, як очікується, стане заключним етапом ходи, поки що закрито. Доступ на Болотну площу неможливий через розставлену по периметру металеву огорожу. Близько полудня проїзд автотранспорту по Великому Кам'яному мосту і вулиці Велика Якиманка відкрили.

Передбачається, що огорожу, яка окреслить маршрут ходи, буде виставлено біля кінотеатру "Ударник" - біля наступного за ним будинку почали паркуватися поліцейські автобуси і машини, територія до кінотеатру очищена від автомобілів.

Депутат-"есер" Пономарьов відмовився прибирати символіку "Лівого фронту"

Співробітники МВС попередили депутата Іллю Пономарьова про те, що символіку "Лівого фронту" не можна використовувати. До цього Пономарьов, що бере участь у ході в одній з колон, ніс "впізнавану символіку". Депутат, втім, не послухав поліцейських. Тим залишалося тільки пригрозити зверненням до прокуратури.

"В одній з колон, які беруть участь у ході в центрі Москви, йде депутат Держдуми Пономарьов, який тримає в руках впізнавану символіку "Лівого фронту", - повідомили в прес-центрі МВС.

Співробітники правоохоронних органів на відео зняли попередження Пономарьова не використовувати "впізнавану символіку руху, діяльність якого припинено рішенням прокуратури".

У свою чергу Пономарьов, "висловивши щире здивування, продовжив рух з цією атрибутикою", - сказали в МВС. Тепер співробітники поліції направлять до Генеральної прокуратури матеріали "для вирішення питання про звернення до Держдуми у зв'язку з необхідністю притягти Пономарьова до адміністративної відповідальності". Пономарьов вже був помічений із символікою "Лівого фронту" на зустрічі з громадянами в Самарі.

Нагадаємо, 12 червня в Росії відзначають день ухвалення декларації про державний суверенітет Російської Федерації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: затримані, Москва, акція опозиції, День Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]