Пт, 2024-03-29, 03:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:58
У Дніпропетровську пройшов "День у масках і касках". ВІДЕО
Інші останні Політичні новини
Дніпропетровський Євромайдан у суботу, 18 січня, організував народне віче під гаслом "Мобілізація проти диктатури". Координатори акції закликали провести цей день "в масках і касках": сотні людей прийшли на площу в карнавальних і медичних масках, будівельних та мотоциклетних шоломах, а також одягли на голови відра, друшляки, кошики тощо.

Таким чином, за словами учасників акції, вони протестували проти "драконівських законів, спрямованих на згортання демократії в Україні".

Як зазначив координатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко, закони, ухвалені Верховною Радою й підписані президентом України, – це "маячня", і люди не повинні боятись сказати владі про це.

"Ми придбали декілька сотень масок, і кожен охочий може підійти, взяти маску й надягти на обличчя, продемонструвавши, що закони, ухвалені владою, – антинародні. Вдягти маску і сховати обличчя заради свята – яке ж це порушення? Велосипедист їде в шоломі задля безпеки – це є порушення? Таким чином люди показують своє ставлення до того, що відбувається в країні, тим самим показують: ми не боїмося. Ми вже забули, як це – боятись", – сказав Радіо "Свобода" Віктор Романенко.

Дніпропетровські "євромайданівці" також влаштували ходу центральними вулицями міста. Вони тримали в руках плакати з написами "Дніпропетровськ проти диктатури" і скандували: "Зека геть!", "Конституція!", "Слава Україні!".

Хода завершилась на Європейській площі. Там активісти влаштували міні-флешмоб, піднявши догори засвічені ліхтарики та мобільні телефони, а також послухали різдвяні та гайдамацькі пісні у виконанні гурту мандрівних дяків "Вертеп".

У суботу, 18 січня, керівництво дніпропетровського Євромайдану оголосило "загальну мобілізацію" для поїздки до Києва на недільне віче й збирало пожертви на потреби Майдану.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1038 | Додав: nowyny | Теги: дніпропетровськ день у масках і кас | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]