Чт, 2024-04-25, 04:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
У Києві пройде фестиваль ретро-літаків
Інші останні Культурні новини

З 2 по 4 липня в Державному музеї авіації проходитиме фестиваль ретролітаків. Гостями музею будуть пілоти клубу "Air Squadron" з Великобританії, що прилетять до Києва на власних літаках. У перельоті візьме участь Його Королівська Високість Принц Майкл Кентський, Почесний член клубу, який пілотуватиме "Пілатус" PC-12.

Загалом на оглядових майданчиках ДМА будуть демонструватися 27 літаків: один із кращих радянських винищувачів часів Другої світової війни Як-3 (демонструватиметься лише в Києві), найкращі американські винищувачі того ж періоду P-51D "Мустанг", навчальні літаки Королівських ВПС Великої Британії DH-82 "Тайгер Мот", навчально-бойовий літак СРСР Яковлєв Як-11, пасажирський літак-біплан 30-х років DH-84 "Дрегон", легкі навчальні та зв’язкові літаки "Пайпор Каб" та "Супер Каб" (виробництва 30-х – 40-х років), та 15 легких літаків різних типів будови 60-х-90-х років, що широко поширені у світі, повідомляє прес-служба організаторів.

Принц Майкл і члени авіаційної ескадрильї відвідають міста Львів, Київ, Севастополь та Вінницю, де заплановані зустрічі з керівниками держави, командувачами видів Збройних Сил України і очільниками місцевої влади.

Згідно плану візиту, 30 червня Його Королівська Високість та інші члени клубу прибудуть до Львова, 1 липня - до Києва, 5 липня - до Бельбеку (Севастополь), 9 липня - до Вінниці. У Києві місцем базування літаків "Air Squadron" вибрано Державний музей авіації, що входить до складу Національного авіаційного університету. Тут заплановано провести наземний показ літаків 2, 3 і 4 липня, та польоти 4 липня (в ці дні музей працюватиме до 21-00).

Візит сприятиме зміцненню двостороннього співробітництва між Великобританією і Україною. Під час перебування у Києві Його Королівська Високість Принц Майкл Кентський та інші члени клубу візьмуть участь у зустрічах, культурних заходах, відвідають ДП "Антонов", аеродром Повітряних Сил ЗС України у Василькові (де відбудуться спільні польоти), Національний авіаційний університет та нададуть благодійну допомогу дитячому лікувальному закладу МОЗ України.

Гості візьмуть участь у святкуванні річниці Балаклавської битви, яка є віхою у військовій історії Великої Британії. 6 липня відбудеться наземна реконструкція битви часів Кримської війни 1853-56 рр., організована Молодіжною громадською організацією "Київський клуб "Червона Зірка". Її завершить повітряний показ "Авіаційної ескадрильї" над полем бою, який виконає для української громадськості унікальна збірка старовинних британських літаків, збережених у відмінному технічному стані. Це стане актом вшанування пам'яті полеглих з обох сторін.

Подібний широкомасштабний показ історичних літаків відбувається в Україні вперше!

Програма фестивалю:

1 липня: приліт літаків клубу "Air Squadron" на аеродром "Київ" (Жуляни), зарулювання на територію ДМА та розміщення на майданчиках для статичного показу. Музей буде закрито для відвідувачів через заходи безпеки.

2 липня: 10:00 – 21:00 – статичний показ 27 літаків клубу "Air Squadron".

3 липня: 06:00 – 07:30 – переліт 16 історичних літаків на аеродром Васильків для проведення спільних польотів; у ДМА до 15-00 демонструватимуться лише легкі пасажирські літаки. 14:00 – 15:00 повернення групи літаків з Васильківа. 15:00 – 21:00 – статичний показ 27 літаків.

4 липня: 09:30 – 10:00 – Церемонія відкриття меморіального знака на честь візиту літаків клубу "Air Squadron" до Державного музею авіації; 10:00 – 21:00 – статичний показ 27 літаків; 12:00 – 15:00 – польоти історичних літаків клубу в повітряному просторі міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни); 15:00 – 21:00 – статичний показ літаків клубу.

Вартість квитка на одне відвідування - 50 грн. Діти до 7 років – безкоштовно. Для співробітників та студентів Національного авіаційного університету вхід за посвідченнями та студентським квиткам. На час проведення фестивалю режим роботи музею 10:00 – 21:00.

Квитки на відвідування всіх днів заходу можна придбати в квиткових касах Києва (Карабас і Parter.ua) і в Державному музеї авіації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 998 | Додав: nowyny | Теги: ретро літаки, Київ, фестиваль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]