Ср, 2024-04-24, 14:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:59
У квітні Лівий берег Києва потоне - попереджають екологи
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко прогнозує, що цього року внаслідок повені у Києві може затопити Лівий берег. Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"З 20 квітня завжди починається повінь – величезна чи маленька, але повінь. Це природне явище", - зазначив Борейко.

Він нагадав, що через Київ протікають дві величезні річки. "Це Десна, збори якої розташовані в Росії, у Курській області, та в Сумській області України, і Дніпро – Гомельська область Бєларусі", - уточнив еколог.

"Десь у 20 числах квітня там починає танути сніг, і дуже багато води приходить до Києва", - додав громадський діяч.

Борейко підкреслив, що рівень води у Дніпрі Україна може регулювати завдяки київській дамбі. "Але Десна дамби не має. Тому ці величезні маси води йдуть до Києва", - пояснив він.

"У 1971 році, я на власні очі бачив фотографії, вода піднялася на 10 метрів і підходила до платформи метро "Гідропарк". Лівий берег був залитий водою!" - наголосив еколог.

Він зауважив, що тоді у цьому районі фактично не було будівель. "Зараз ми маємо будівлі фактично по всьому Лівому березі. Якщо буде така величезна повінь, то Лівий берег буде у воді", – попередив Борейко.

Нагадаємо, 25 березня директору Департаменту з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталію Пшеничному було доручено в терміновому порядку розробити план підготовки столиці до повені, спричиненої різким таненням снігу.

Відповідне доручення дав Пшеничному перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак на засіданні міського штабу з ліквідації наслідків негоди.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1117 | Додав: adminA | Теги: квітень, екологи, Лівий берег Києва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]