Пт, 2024-04-26, 04:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:18
У Миколаєві відбувся марш опозиції
Інші останні Політичні новини
Опозиція пройшла маршем у Миколаєві в рамках акції "Вставай, Україно". Колону очолили лідери фракцій "Батьківщина" Арсеній Яценюк та "Свободи" Олег Тягнибок.

Як уточнив у своєму Facebook депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій зібралось понад 5 тисяч прихильників. "Не зважаючи на провокації влади, колона вирушає..." - написав він.

Прес-служба партії "Свобода" повідомляє, що у марші беруть участь депутати Андрій Мохник, Юрій Сиротюк, Ігор Мірошниченко, Олег Гелевей, Ігор Швайка.

Попереду колони активісти розгорнули великий національний стяг. Дорогою люди скандують: "Банду - геть!", "Геть режим Януковича!", "Слава Україні! - Героям слава!", "Революція!", "Одна мова, одна нація, одна Батьківщина – це Україна!".

Також у мітингу беруть участь народний депутат від "Батьківщини" Роман Забзалюк, кандидат по мажоритарному округу № 132 (Первомайськ, Миколаївська обл.) від ВО "Батьківщина" Аркадій Корнацький та інші.

Присутні також несли портрети Юлії Тимошенко і партійні прапори "Фронту Змін", "Батьківщини" і "УДАРу". Журналісти були одягнені в жовто-салатові жилети, які напередодні були видані їм міліцією, передає УНІАН.

Перед початком акції голова фракції "Батьківщина" Яценюк сказав журналістам, що Миколаїв підтримав Об'єднану опозицію на виборах 2012 року.

"Миколаїв активно підтримує зміни в країні. І саме тут у 132-му окрузі у нашого депутата Аркадія Корнацького цей режим - Віктор Янукович та голова місцевої адміністрації, - зухвало вкрали перемогу і мандат депутата Верховної Ради", - заявив Яценюк.

Він наголосив, що Партія регіонів, знаючи, що програє вибори, не хоче призначати вибори в "проблемних" округах, серед яких і 132-й.

"У них і основна ідея - призначити вибори на серпень, коли всі у відпустках, коли неможливо запросити іноземних та українських спостерігачів, змобілізувати наш актив.

Ми вважаємо, що всі вибори повинні відбутися 27 жовтня поточного року. Зокрема, і вибори миколаївського міського голови. Вважаю за необхідне, щоб опозиція висунула єдиного кандидата на посаду мера Миколаєва", - наголосив Яценюк.

У своєму виступі Тягнибок звинуватив керівників Миколаївської області від Партії регіонів у заборгованості по зарплатах і високому рівні безробіття в регіоні.

"Найбільший рівень заборгованості перед людьми за зарплатою теж на Миколаївщини. Все тому що керівники області - від Партії регіонів", - сказав він.

Під час мітингу серед учасників акції з'явилися прикріплені до повітряних кулях фігури із зображенням президента України Януковича як одного з героїв фільму "Джентльмени удачі", прем'єр-міністра Миколи Азарова в образі боярина і голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Круглова, який сидить на мапі області. Під кожним зображенням був напис "Звільнений народом".

Зазначимо, ранком у Миколаєві поширювали листівки, на яких було змінено час початку акції із 17 години на 19.00.

Пізніше прес-служба партії "Батьківщини" повідомляла також, що автобусів з людьми, які прямують на акцію "Вставай, Україно!", не пускають до Миколаєва.

"На контрольно-пропускному пункті з міста Южноукраїнська зупинили три мікроавтобуси з людьми, які їхали на акцію", - йдеться у повідомленні.

"У самому Миколаєві на вулицях, прилеглих до маршруту прямування маршу, - велика кількість правоохоронців", - додали в партії.

Глава Новоодеського районного "Фронту Змін" Юрій Іпатенко повідомляє, що у день проведення акції "Вставай, Україно!" в Миколаєві знято з рейсів автобуси, які їздять за маршрутом Нова Одеса – Миколаїв.

Він також повідомив, що власник компанії-перевізника, що працює за цим маршрутом, - депутат Миколаївської міської ради від Партії регіонів Валерій Буркун.

Зараз із Нової Одеси до Миколаєва їздить тільки два маршрутних таксі, хоча зазвичай їх курсує 15. До обласного центру фактично неможливо дістатися. За словами Іпатенка, жителі Нової Одеси дістаються до Миколаєва приватним транспортом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1011 | Додав: adminA | Теги: марш опозиції, Миколаєв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]