Пт, 2024-04-19, 00:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:18
У Москві Сахаровський центр заблокували козаки та міліція
Інші останні Новини світу
Будівлю Сахаровського центру, де проходить документальна вистава «Московські процеси» про справу Pussy Riot, заблокували люди в козачій формі.

Про це в Twitter повідомляють учасники арт-групи «Війна», а також галерист Марат Гельман, передає Lenta.Ru.

До будівлі, куди намагаються прорватися козаки, також прибули співробітники поліції з ВМОП. Проте, за свідченнями очевидців, правоохоронці фактично не перешкоджають людям у козачій формі.

Назустріч козакам, які, як пише «Війна», «налаштовані рішуче» вийшов журналіст Максим Шевченко, який переконує їх «не бити людей» і не перешкоджати проведенню вистави. Водночас частині козаків вдалося потрапити всередину будівлі, проте вистава триває. Як уточнюється в твітері «Війни», представник ВМОП заявив, що «не допустить незаконних дій щодо представників козацтва».

Раніше виставу про справу Pussy Riot довелося перервати через появу в Сахаровському центрі співробітників Федеральної міграційної служби, які вимагали документи у швейцарського режисера Міло Рау.

«Він в'їхав за діловою візою, яка не передбачає занять трудовою діяльністю, у тому числі журналістською», - пояснив дії підлеглих заступник голови ФМС РФ Сергій Калюжний. За підсумками бесіди з представниками ФМС режисер був «попереджений про необхідність дотримання міграційного законодавства, але до відповідальності не притягувався».

«Московські процеси» є театралізованою реконструкцією резонансних судових слухань останніх років. Це спільний проект німецького театру International Institute of Political Murder, Сахаровського центру і Веймарського національного театру. У виставі, присвяченій Pussy Riot взяли участь Катерина Самуцевич, Анатолій Осмоловський, Олексій Бєляєв-Гінтовт, Давид Ріфф, Дмитро Ентео, Олена Волкова, Максим Шевченко, Максим Крупський, Катерина Дьоготь Ганна Ставицька та інші.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: міліція, козаки, Москва, Сахаровський центр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]