Пт, 2024-04-19, 18:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:04
У незвичний спосіб у Верховній Раді хочуть контролювати фінанси чиновників
Інші останні Політичні новини

У Верховній Раді хочуть контролювати фінанси чиновників у незвичний спосіб

Захопившись «паперовою» війною з хабарництвом, народні обранці продовжують дивувати своїми «ноу-хау».

У Верховній Раді вже зареєстровано 3942 законопроекти, які спрямовані на боротьбу з корупцією.

На роль найсмішнішого документу претендує проект № 6272, який передбачає зізнання особи у своїй належності до громадянства іншої держави.

«Прикол» у тому, що запропоновані зміни стосуються декларації, яка спрямована лише на фінансовий контроль за чиновниками.

Депутатську ідею не підтримали у юридичному органі Верховної Ради – головному науково-експертному управлінні (ГНЕУ).

– В Україні існує єдине громадянство. Добровільне набуття громадянства іншої держави є однією із підстав втрати громадянства України. Отже, особа з подвійним громадянством апріорі не має права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування в Україні. Якщо ж така особа хоче приховати цей факт, то навряд чи вона буде відображати його у декларації, – вважає перший заступник керівника ГНЕУ Сергій Гудзинський.

Незважаючи на негативний висновок ГНЕУ і недоліки самого проекту, профільний комітет все-таки «рекомендує Верховній Раді України прийняти його за основу».

На думку депутатів-співавторів, у нинішніх умовах «держава фактично не запобігає добровільному набуттю… множинного громадянства».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: верховна рада, контроль, спосіб, фінанси чиновників | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]