Чт, 2024-03-28, 11:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:34
У Словаччині проти бази "Нічних вовків" виступили місцеві жителі
Інші останні Новини світу

Проти бази "Нічних вовків" у Словаччині виступили місцеві жителі

Жителі словацького містечка Дольна Крупа виступили проти створення у їхньому населеному пункті бази російського байкерського клубу "Нічні вовки".

Про це повідомляє Aktuality.sk.

В інтернеті з'явилося звернення деяких місцевих мешканців, які вимагають втручання міністерств оборони та внутрішніх справ.

Жителі пояснюють, що "Нічні вовки" у їхньому містечку непокоять з декількох причин. На їхню думку, члени цієї воєнізованої організації неприйнятно просувають у багатьох країнах владу іноземної держави, відому прославлянням Сталіна, радянської імперії та комуністичної ідеології.

"Врешті-решт, наша спільнота має багатий і кривавий історичний досвід комуністичних репресій", - стверджують жителі.

Місцеві наголошують, що розташування бази "Нічних вовків" також не відповідає територіальному плану муніципалітету, оскільки це місце зарезервоване для ферми. Тому вони закликають місцеві органи влади розібратися з порушеннями.

У Дольній Крупі проживають 2200 осіб. Наразі звернення підписали кількадесят людей, однак його автори очікують, що кількість підписантів невдовзі зросте.

Словацький підрозділ "Нічних вовків" створив осередок біля Братислави, де розміщені старі танки та броньовики. Російський уряд називає його "європейською штаб-квартирою" "Нічних вовків".

Територія бази належить Йозефу Гамбалеку - лідеру словацького підрозділу "Нічних вовків". Він каже, що хоче відкрити тут військовий музей. Йозеф Гамбалек бував у Росії, за повідомленнями ЗМІ, особисто знайомий з російськими байкерами.

Президент Словаччини Андрей Кіска закликає владу країни знайти механізми для запобігання можливим протиправним діям з боку словацької гілки клубу "Нічні вовки".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: Словаччина, місцеві жителі, база Нічних вовків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]