Чт, 2024-03-28, 23:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
У світі кількість біженців досягла максимуму за 18 років
Інші останні Новини світу
Кількість вимушених переселенців у світі за 2012 рік досягла майже 45,2 млн людей. Це максимальний показник за останні 18 років. Про це повідомляється в доповіді Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), опублікованій 19 червня, передає Lenta.ru.

За даними UNHCR, біженцями сьогодні є 15,4 млн осіб, 937 тис осіб домагаються притулку і 28,8 млн - внутрішньо переміщені особи. При цьому, підкреслює UNHCR, в доповіді не враховувалися жителі Сирії, вимушені покинути країну в поточному році.

Основною причиною, яка змушує людей залишати свої домівки, є війна: як зазначається в доповіді, 55 відсотків вимушених переселенців - це люди з країн, в яких тривають військові дії: Афганістану, Сомалі, Іраку, Сирії та Судану.

Перше місце за кількістю біженців посідає, як і останні 32 роки, Афганістан. Як зазначає UNHCR, приблизно що четвертий біженець у світі - родом з Афганістану. При цьому 95 відсотків афганських біженців отримують притулок у Пакистані та Ірані.

Саме країни, що розвиваються, як йдеться в доповіді, приймають велику частину біженців: 81%. Лідером з прийому біженців у 2012 році став Пакистан, прийняв 1,6 млн осіб. На другому місці - Іран, який прийняв 868,2 тис біженців, і на третьому - Німеччина (589,7 тис біженців).

Доповідь UNHCR була опублікована напередодні Всесвітнього дня біженців, який відзначається 20 червня.

До речі, раніше представник Організації Об'єднаних Націй у справах біженців заявив, що кількість біженців з Сирії досягла майже 500 тисяч осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: кількість біженців, світі, максимум, 18 років | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]