Чт, 2024-04-18, 08:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:19
У Вільнюсі дні українського кіно розпочались із стрічки політв’язня Сенцова
Інші останні Культурні новини

У Вільнюсі проходять Дні українського кіно, повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу Посольства України у Литовській республіці.

Культурно-мистецька акція розпочалася з презентації кінострічки режисера Олега Сенцова «Гамер».

До програми кіноциклу, який триватиме з 22 до 26 вересня, увійшли фільми відомих українських кіномайстрів: „Небесна Сотня” каналу «1+1» та ТО Вавилон’13, „Тарас Шевченко” П.Чардиніна, „Сон” В.Денисенка, «Прощавай Америко!» О.Довженка та “Найголовніше – вірити в життя” С.Буковського.

Урочиста церемонія відкриття Днів українського кіно розпочалася виконанням української ліричної пісні литовським фольклорним ансамблем Будинку офіцерів.

У церемонії відкриття Днів українського кінематографу взяли участь представники Міністерства культури ЛР, митці, члени української громади Литви, журналісти.

Проведення Днів українського кіно у Вільнюсі організовано Посольством України у співпраці з Литовською спілкою кінематографістів та Будинком офіцерів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: Дні українського кіно, Вільнюсі, стрічки політв’язня Сенцова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]