Пт, 2024-04-19, 11:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
УГКЦ планує здобути патріархат і без допомоги Папи Римського
Інші останні Релігійні новини
Українська греко-католицька церква, крок за кроком розвиваючи свої структури, прямує до патріархату. Як передає УНІАН, про це повідомив на прес-конференції в Рівному голова УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

Відповідаючи на запитання про перспективи надання УГКЦ статусу патріархату, Блаженнійший Святослав зазначив, що це не залежить від особистості Папи Римського, "це спосіб буття нашої церкви, яка в даний час "дозріває до своєї вершини".

"Я б сказав, що сьогодні наша церква, крок за кроком розвиваючи свої структури, прямує до патріархату. І це тільки справа часу, коли Святіший Отець, у відповідності зі своїм Урядом, оприлюднить це рішення. Тому, я думаю, це радше справа наших вірних, нашого духовенства будувати патріархат, що ми і робимо щодня", - зазначив глава УГКЦ.

Він також повідомив, що особисто знайомий з новообраним Папою вже багато років, разом з ними працював в Аргентині, тому запросив його відвідати Україну саме в цьому році - в рік ювілею Хрещення Русі-України.

Нагадаємо, 14 березня глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар зазначав, що новообраний Папа Римський Франциск буде перейматися УГКЦ, оскільки дуже добре знає ситуацію всередині церкви.

13 березня обрано нового Папу Римського. Ним став аргентинський кардинал Хорхе Маріо Берґольйо, який обрав собі ім'я Франциск. Папа Франциск став першим Папою Римським з південноамериканської країни, а також першим єзуїтом, що зійшов на папський престол.

Раніше повідомлялося, що новообраний Папа Франциск є вихованцем українського священика Степана Чміля.

Вибори нового понтифіка були пов'язані з тим, що 265-й Папа Римський Бенедикт XVI 28 лютого зрікся престолу за станом здоров'я. Раніше його запросили з Української греко-католицької церкви на святкування ювілею Хрещення Русі.

УГКЦ святкуватиме 1025-річчя Хрещення Руси разом з усіма

Українська греко-католицька церква офіційно святкуватиме 1025-річчя Хрещення Русі разом з усіма християнськими конфесіями в Україні та за кордоном. Про це повідомив Блаженнійший Святослав ( Шевчук).

За його словами, основне гасло, яке нині треба дати вірянам і духовенству – те, що в Україні всі чотири конфесії є вихідцями з лона однієї християнської церкви, тому ювілей потрібно святкувати разом.

"Всі ми входимо до оргкомітету при президентові України для святкування цього ювілею, і тому ми разом з владою шукаємо таких форм святкування, щоб могли бути присутні і себе вільно почувати всі передусім традиційні церкви в Україні. Щодо самої програми святкування, то найперше ми будемо брати участь у традиційних державних заходах. Ми активно вже до них долучаємося. І нашою ідеєю є також те, щоб це святкування не обмежилося самим лише офіційним актом у Києві, а щоб в усіх регіонах України і за кордоном в усіх наших єпархіях разом з нашим дипломатичними представництва ми хочемо святкувати цей ювілей", - зазначив владика Святослав.

За словами глави УГКЦ, греко-католики завжди відзначали Хрещення Руси-України у серпні, на початках Успенського посту, на Свято Мучеників Маковейських, адже у цей період відзначали свято Хрещення наші предки. Тому й основний церковний захід, зокрема освячення новозбудованого київського храму УГКЦ, припав саме на 14 серпня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1145 | Додав: adminA | Теги: УГКЦ, Допомога, Папа Римський, Патріархат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]