Пт, 2024-03-29, 13:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Україна може й повинна перемогти у війні - міністр оборони Люксембургу
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Люксембург вірить у перемогу України над російським агресором.

Про це під час виступу на Варшавському безпековому форумі сказав заступник прем’єр-міністра та міністр оборони Люксембургу Франсуа Бауш.

За його словами, зі створенням Європейського Союзу в Люксембурзі вважали, що війни в Європі припиняться, тому розв’язана москвою війна проти України стала для його країни шоком.

"В Люксембурзі були шоковані тим, що робить путін і росія сьогодні в Україні, розв’язавши агресію проти суверенної держави в центрі Європи", - сказав Бауш.

Він зауважив, що Люксембург не міг залишатися осторонь і відразу вирішив надавати Україні допомогу для боротьби з агресором.

"Це перший випадок в історії, коли моя країна витратила гроші на військову допомогу європейській державі", - зазначив Бауш.

За його словами, від березня й по сьогоднішній день Люксембург, "маленька країна", надав Україні військової допомоги та летальної зброї на суму понад 72 мільйони євро.

"Тому що ми віримо, що Україна може й повинна перемогти в цій війні", - сказав Бауш, додавши: "агресія путіна і його спроби анексії територій іншої європейської держави сьогодні є неприпустимими й ніколи не повинні мати місце в сучасній Європі".

Прем’єр-міністр Люксембургу Ксав'є Бетель під час виступу на 77-й сесії Генеральної асамблеї ООН запевнив, що його держава підтримуватиме Україну і допомагатиме їй перед лицем російської воєнної агресії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 347 | Додав: adminA | Теги: Люксембург, україна, війна, міністр оборони, перемога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]