Пт, 2024-04-26, 17:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:21
Україна зайнята підготовкою до президентських виборів-2015
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
У 2014 році українцям не варто очікувати підписання Договору про асоціацію з ЄС, повідомив у ексклюзивному коментарі для Gordonua.com депутат Європарламенту і голова делегації Європарламенту в Комітеті парламентського співробітництва ЄС-Україна Павел Коваль.

"Думаю, що 2014 в контексті Майдану буде повністю передвиборчим. І для мене, як друга України, найважливіше, щоб сторони політичної дискусії підготували і надали українцям свої концепції виходу з цієї складної політичної ситуації. За українських політиків, я маю на увазі і Партію регіонів, і опозицію, ніхто цього не зробить", - заявив євродепутат.

При цьому, на думку Павла Коваля, очікувати підписання Договору про асоціацію або Договору про вступ до Митного союзу до президентських виборів не варто: "Не думаю, що вже до виборів 2015 року буде підписано Договір про асоціацію або якийсь інший договір. Увесь цей час український політикум свої зусилля спрямує в бік політичних дискусій, а не підписання будь-яких договорів. Хоча я був би радий, якби Договір про асоціацію був підписаний якнайскоріше, але цього року цього точно не відбудеться", - констатував Коваль.

Раніше українські експерти прогнозували, що в 2014 році Україна не підпише Угоду про асоціацію з ЄС, але і вступ її до Митного союзу малоймовірний.

Також були визначені можливі тенденції зовнішньої політики України в 2014 році. Серед них відзначаються наступні: євроінтеграція формально залишається пріоритетом, але фактично ніякого розвитку відносин з ЄС не буде; Україна буде балансувати між двома союзами, при цьому формально дотримуватиметься курсу євроінтеграції; уряд України буде шукати можливість часткового вступу до МС, декларуючи курс на євроінтеграцію.

Президент України Віктор Янукович у свою чергу висловив сподівання, що Греція, яка стала 1 січня новим головою Ради Європейського Союзу, допоможе зміцнити співпрацю України та ЄС.

Відзначимо, що напередодні президентської кампанії-2015 відбувається монополізація українського медіаринку, а події навколо зовнішніх зв'язків України стають інструментом у боротьбі майбутніх претендентів на президентську посаду.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: президентських виборів-2015, україна, підготовкою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]